JellyPages.com

Sabtu, 31 Disember 2011

29/12/11

hi..


seronok bila engat tarikh nie .. sebab ? tarikh nie lah , aku , syazwan n kikie pergi jalan jalan sama sama .. seronok sangat , yelah mane tak nye dapat jalan kat sawah // sawah ??? yeahhh sawah kat sungai besar .. paleng suka sangat dengan sawah nie kikie lah .. boyfie aku a.k.a syazwan tak berapa nak kesah lah, al maklum orang kedah .. aku pon ekot teruja jugak tgk sawah .. hihihi <3


cerita nya macam nie .. kikie nak beli baju kurung a.k.a untuk g kelas lah kan .. aku pon cadangkan pergi kat sungai besar atau tanjung karang .. ade lah byk baju .. tup2 kami pergi lah sungai besar .. jaoh jugak lah rase nya .. naek lenguh pinggang aku duk dalam kereta .. sepanjang perjalanan ade je telatah yang seronok .. (: bile kala lalu kat laluan yang boleh nyilukan perut tu , aku dengar satu ayat baru *mintmint* atootoo comel kan korang .. pelik aku bila kikie jerit cm tu .. aku ngat kan dea saje saje .. rupe nye memang dea panggil perut nyilu tu mintmint .. aku ngan syazwan ape lagi bedekah gelakkan dea .. 


sampai jerk sungai besar , kikie ngan aku mulakan operasi cari baju kurung dea .. wahh ~ bukan maen lagi kann .. dari satu kedai pergi satu kedai .. ade yg cantek , ade yg tak .. hihi , last last ade lah rembat 2 pasang baju kurung .. tapi malang sampai kat satu kedai nie boleh plak borong beg .. haha cantek kan beg nya .. memang kene rembat lah .. ouchh ~! 


hala balek tu , kami rancang singgah kat sawah .. biasa lahh , kikie nieh excited sangat tengok sawah tu .. time lalu sawah je dea terus pusing 9o darjah mengadap cermin kereta semata mata sawah .. ngee ~


akhirnya sampai jugak sawah , waahh ~!! first time aku dapat pegang padi .. hihi kesian kan .. first time aku tgk jentolak padi yg dah mcam transformer tu .. excited ~! 
jap jap , korang bace bace mesti boring kan ..


here , some pixta for you (:



kami bertiga (:


jentolak yang macam transformers tu


belek padi (:


aku ngan kikie (:


wif atomen saya <3

haa , tu lah iklan kejap .. haha seronok bukan .. (:
pas dah puas kat sawah , kami balek lah .. na pegi mane lagi kan ..
hala balek tu sempat singgah makan cendol kat tepi jalan .. gaye ramai orang macam sedap .. bila dah makan, errr laen jerkk .. haiyoo =='

soo , rase nye sampai sini jer cerita aku .. sebab dah ngantuk .. see yaa ~!





Rabu, 28 Disember 2011

tentang aku

hi .


mengenai aku ? tentang aku ? aku nak cerita buat entry kali nie . tak tahu kenape aku rase sedeyh pulak malam nie . satu sikap aku , bile aku sedeyh , aku akan dengar lagu rapuh dari opick . sebab bila aku dengar lagu tu aty aku akan lebeyh sedeyh n aku akan mengalirkan airmata . then lepas tu baru aku rase lega sangat . even aku ade masala cmne pon ..


tapi kadang kadang aku salu jugak sedeyh tade sebab , mybe sbb bile teringat memory memory aku dulu , buat aku sayu jerk . hurmm ntah lahh .. aku pon bukan jenis yang senang bercerita dengan orang .. bila aku betol betol ta tahan jerk aku akan bercerita .. selagi aku boleh simpan , bole pendam aku pendam .. lame lame hilang jugak kan .. bia lah aku tanggung sorang ..


aku bukan manusia yang sempurna .. takde pon org yg sempurna kat dunia nie kan .. haihh , laen jerk aku malam nie .. sayu rase hati . siries nak menangis , tp aku ta pandai menangis bila ada orang .. aku hanya akan menangis bila aku sorang sorang .. aku tak pandai kongsi kesedihan aku dengan orang laen .. kadang kadang hati aku pilu n saket pon aku buat cool je .. susah kan macam nie .. aku betol betol harap satu hari akan ade orang yg pandai pujuk aku bila aku sedeyh tanpa aku bgtahu org tu yg aku tngah sedeyh ..


hmm , bila aku heppy , macam benda aku akan buat .. tak kira lah ape pon .. tp bila aku sedeyh , aku salu buat buat hepy jer . yelah , tanak orang tahu .. hihi even aku ade family , kawan kawan , kasih sayang ... aku stil ta dapat biasakan diri bercerita kalau aku sedeyh .. aku hanya kongsi kegembiraan aku je .. (:


okay lah , takde mood senanye sekarang ,, laen kali sambung lagi .. tata (:

Selasa, 27 Disember 2011

seronok gila :)

hi..

seronok ? yeahh ~! seronok sangat harinie .. aku pon tataw ape kene ngan aku harinie .. agaknye effect aku makan ayam kat pasa malam tadi *takde kene mengena*

haha nak diceritakan , harinie aku balek hostel balek sebab cuti 4 hari kan , yelah orang sambut krismas .. mesti lah cuti .. huhu bila ade kat rumah , rendu plak ngan telatah kawan-kawan n the most special , mesti lah rendu mysoul a.k.a my atomen (: *ouch~!*

bile aku balek rumah pon aku hepy jugak , yelah dapat jumpa mak ayah kakak abang semua.. paling best dapat jumpa kawan-kawan sekolah yang seGANG tu kan .. aku dapat jumpa AIN.. ni dah tentu punyer , dea kan kawan terBAEK saya ^^, dapat jumpa tyeka , peah , tyra n yg paling lama ta jumpa syamim . ouch ~! rendu gila :)

huhu harinie aku balek hostel n sampai petang tadi .. kawan-kawan laen pon same jugak balek harinie sebab ade kelas esok n seterusnya .. huwahhh ~! pas maghrib aku ngan kikie hayun kaki pegi ke pasa malam . dah lah pegi bedua je .. ewahh ~! yang laen dah pergi dulu dah .. mak oii weyh ~! nie makan ke hape .. habeh 10 hengget aku .. hihi pas g pasa ktorg gerak p tasek ..

kat tasek nieh aku tatao ape kene ngan aku . datang gila agaknya ,, pas makan ayam , cmnie lak jadi .. haha macam-macam perangai gila aku buad .. c mira n c kikie dah naek pelik ngan aku .. haha relax lah der .. bukan salu wa macamnie kan (:

satu benda lawak tiba-tiba jadi malam nie .. dah lah buat perangai gila , kawan aku c mira lak buat keja gila .. taw ape ? haa nieh nak cita sat ..
 
al-kisah ~~
mira a.k.a QUENN ajak KIKIE makan kuetiaw yang dea beli tadi .. dea simpan dalam beg .. satg bila dea kua kan kuetiaw tu kat KIKIE , KIKIE pelik nape bekas kuetiaw dea kosong .. rupenye ~! haha
kuetiaw tu jatuh habes dalam beg MIRA .. eheheh , kelaka gila tgk dorang nieh .. MIRA dengan patah hati , tuang isi beg dea yg penuh dengan kuetiaw tu dalam tong sampah sampai tak seda handfone dea sekali masuk dalam tu ~! :D

hahaha punyer lame handfone tu dalam tong sampah, dea tak seda pon .. dea seda bile ktorg nak pergi kat moto sebab nak pergi PP .. haha MIRA MIRA .. boleh dea patah balek then amek fon tu dalam tong sampah .. naseb takde BAU (:

keje gila seterusnya , ktorg bertiga nak pergi PP a.k.a PUSAT PELAJAR , sebab MIRA lapar .. yelah , kuetiaw dea dah kene burn kat tong sampah kan :D
nak pergi berTIGA tapi moto nya SATU .. haihh , korang dah dapat tangkap kan ? haha yeah ~! naek berTIGA pergi PP .. hihi sumpah segan .. tapi memang terBAEK lah .. bila lagi nak buad dalam kampus kan ..

then , pas lepak jap kat PP aku dapat jumpa mySOUL ~!! ouch ! rendu nya .. haha over ~ baru 4 hari ta jumpe kann , macamne lah bila dah grade nt .. betaon ta jumpe . haiyarrkk ~! hermm , dapat sembang-sembang ngan dea , jalan ngan dea tapi cian dea ta sehad ~! demam .. eheh aloloo ciannya awak atomen (: balek makan ubat ye ..

so , sampai sini saja cerita aku . selamat malam bloggers ~! <3






Jumaat, 23 Disember 2011

sambungan cerita kikie (:

tadaaa ~!

hi , aku nak sambung cerita pasal kawan aku kikie .. hah ape lagi ye aku nak cerita , err aku ngan dea nie pape hal selalu bedua kat unisel . yelah , mane2 pon bedua jerk .. kadang2 fikiran kami sama je .. bile dah same dea suke cakap "ko kawen dulu" haha teringat zaman sekola :D 

kadang-kadang dea nie bole jadi sangat penakod , kadang-kadang dea bole jad sangat berani , sangat poyo n macam-macam sangat lah . haha , kadang-kadang perangai dea manja sampai aku rase aku ade adik je . hoho tapi dea jadi diri dea sendiri . huhu , jangan marah naa , cerita pasal hang kan :D

aku suka bercerita dengan dea , n dea pon kadang-kadang bercerita dengan aku .. aku suka bila dea terlepas cakap kat aku . senang aku bahan dea .. asek dea membahan orang .. hoho gila kan budak yang nama kikie nie :D

mati-mati dulu aku engat dea cm belagak gila babeng .. satg dah kenal , rase nak sepak sepak je dea nie .. :D 

pasnie ade aktiviti yang kami na buad sesame . ade je tempat kami nak pegi.. wahh ~! semua nie bakal jadi kenangan terindah (:

*moga persahabtan nie kekal *

kbai (:

Ahad, 18 Disember 2011

kikie (:

hi.


second  entry untuk harinie . hihi kikie ? ade ape dengan kikie ? kikie nieh name kawan aku a.k.a housemate n clasmate aku . haha ape special nya dea sampai masuk dalm entry aku ? haha saje aku nak bercerita pasal dea kat korang . nak kenal kenal kawan aku dekat korang . nak kenal ke sape dea ? meh follow cerita pasal dea ..


kikie nieh name dea dapat sejak jejak kaki kat UNISEL nieh . mane tah aku dapat name tu aku pon tataw . sebab bile aku tye name dea n nak panggil ape time mule2 dulu macam tak kena jerk dengan care n perwatakan dea . dea nieh nak kate brutal , tak lah brutal mane . ayu lah jugak . nak kate gedik tak pon , manja je lebih . tapi kepale otak dea memang gila habes . ade jerk benda dea nak buad , dea nak sebut . spontan pulak tu . n thats y ramai senang berkawan dea . korang kena kawan dengan dea jugak taw . comfem tengah sedeyh pon tak jadi nak sedeyh . seronok kawan dengan dea .


aku nieh nak kate rapat gila ngan dea pon tak juga , yelah baru kenal kan . tak sampai setaon pon . baru nak SEM 2.. tapi aku senang dengan cara dea , boleh  masuk dengan kepala dea . kisah dea dulu pon same dengan jerk dengan kesah aku . kami sama-sama tak berape nak bebas dulu . yelah mak ayah kaw kaw jage kan . aku sebab anak bongsu . wahh ~ gitu .. dea mybe sebab dalam family dea sorang je anak perempuan . tapi takpe ~ kami kat sini enjoy jerkk ~!


hihi kat UNISEL nieh kami da rancang macam2 nak baud program sesame . sekali dengan kawan kawan laen . tapi aku selalu ade dengan dea dari mmbe laen . papehal dengan minah brutal manja nie . haha sory oi aku kutuk kau tapi takpe sat g kau bace jugak . hihihi .


banyak kesah pasal dea yang perlu korang taw . tak bole nak cerita sekrang sebab tak sempat . aku nak kua dengan dea lah nie , nak p teman dea tengok bola . oh ! lagi satu dea nie fanatik dengan MANCHESTER UNITED taw . sape sape yang minat bole lah kawan dengan dea . haha k lah bai ^^,


nantikan sambungan (:




<3 SEMOGA PERSAHABATAN NIE KEKAL <3

terima kasih sayang (:

hi.

harinie aku kelua lagi dengan atomen saya ~! wahh , asyik kua je kan tapi bukan g mane pon . g kenduri kawen jerkk . hoho dea suwoh ekot , aku pon i follow you lah . haha seronok (: pegi 1 kete balek 3 kete . amekaw sebab balek dengan bebudak laen sekali . aku follow kete faris a.k.a balak yuya . ustaz pon ade a.k.a kawan serumah syazwan (: yuya sekali lah kan ^^, ape aku mengarut nie . haha .

time balek , atomen aku tanya pasal ubat aku sama ade , ade lagi ke ta . huwarhh ~! engat kan kenape . alu ckap lah tinggal 3 jerk lagi . satg amekaw wan , dea na beli lagi . hohoh , dapat lagi hadiah . terima kasih sayang . hihihi . 

aku pon tataw lah nape dengan atomen aku , aku bole lembut aty even ade protes jugak ~! geram2 aku , protes2 aku , aku telan jugak satu satu benda yang aku takod a.k.a ta suke tu . wahh ~ ape awak da buad hahh . hihi , terima kasih jugak wak sebab amek kesah plus amek berat at saya . 

kawan dea pon cakap soh aku makan ubat tu , bagi sehad sebab atomen aku nieh caring sangat hal aku . ye ~ dea tanak aku saket pon . even gastrik . aku pon tatao lah sekarang nieh gastrik aku menjadi2 pulak dea .. woaaa ~! awak , saya sayang awak n terima kasih untuk semua nya ~ (:

Jumaat, 16 Disember 2011

sayang dea ~!



hi.
dalam berpasangan , ade pasang surut dea kan ?
kejap okay kejap gado kejap gile kejap rindu
semua orang ta lari dari semua tu 
tapi perasaan sayang tetap ade walau besar macammane pergaduhan tu berlaku

dea 
orang yang ada dalam carta hati aku (:
aku sayang dea 
aku tak nak hilang dea 
aku seronok dengan dea
tak nak jaoh dengan dea

dea selau cakap 
kalau boleh dea nak selalu ada dengan aku
eheh 
seronok bukan bila ada orang selalu nak berdamping dengan kita
rasa selamat
wahh gitu ~!

awak 
even awak kata saya dah berubah 
tapi sayang saya kat awak tak berubah pun
saya suka bila awak jaga saya
saya suka bila awak amek berat pasal saya
tapi saya akan sedih bila awak dah tanak buat ape yang awak buat dulu
awak dah tanak jaga saya
awak dah tanak amek berat pasal saya
awak dah tanak call saya
saya akan sedih awak

awak atomen saya
awak kena jage saya
awak kena protect saya
hihi awak tak bole lari dari saya sebab awak atomen saya
terima kasih awak (:

aku tetap aku

hi.


makin ramai kate aku dah laen , aku dah berubah . tak ~! tak pon . aku tak berubah , aku sama je . mungkin sebab diri aku , aku tak perasan perubahan tu . tapi orang sekeliling aku perasan perubahan aku . tapi kenape aku tak rase semua tu ? hurm , aku tak berubah , aku tak jadi orang laen . aku tetap aku ~!


sayang , sory buat awak kecik hati , marah n sebagainya ~ saya tak berubah n takkan pernah berubah . saya tetap saya . saya same saje dengan wan yang awak declare mase 15/9/2011 tu. saya bukan orang lain awak. hurm , maafkan saya kalau saya dah lain dalam mata dan hati awak . but siyesly saya tak perasan perubahan tu .


saya terbace new post entry awak . eheh ~! jahatnya saya . but takde sape pun paksa saya makan ubat tu . bile dah beli , cmfem lah kena makan kan . ^^, dah banyak saya susahkan awak . awak selalu pentingkan diri saya dulu baru awak pikekan diri awak . sangat serbasalah . tapi , terimakasih eh ~!


harinie awak cakap jugak yang awak tak suka perubahan saya . awak betol2 kata saya dah berubah . dulu awak selalu call saya tapi sekarang dah takde . mungkin kite dah makin jaoh kan sayang . kadang2 saya tunggu call dari awak . ahah giler bukan . awak taknak kite text buad beberape hari . ape yang pernah kite cakap dulu walaupun main2 dah jadi betol2 sekarang kan . sumpah saya rindu awak . saya taknak keadaan kita macamnie . kenape ye ?


sayang , kalau saya ada wat salah dengan awak , awak bagitahu saya please . saya dah tak mampu nak berteka teki lagi . saya tahu banyak dah saya sakitkan hati awak . ehee kejamnya saya ~! awak baik dengan saya tapi saya selalu jahat dengan awak .


ouch ~! lepas abes sem 1 , saya dapat jumpa awak dekat kelas haritu . hepy saya nampak awak , tapi saya tak pandai tunjuk reaksi tu . saya selalu pandang awak dalam kelas . macam awak je lecterur yang aja kite dalam kelas tu . siyesly rendu awak sangat . semalam kite kelua , n bawak 2 'setan' sekali . haha , bes sangat dapat kua dengan awak lagi . nice moment for me . tenks sayang . 


harinie awak bagi saya hadiah . saya engat awak main-main . rupenye betol2 . awak datang kat saya n bagi hadiah tu . ehee , muke takde perasaan je kan bile awak bagi hadiah tu , tapi awak taktao aty saya macamne . seronok bukan dapat hadiah dapat seseorang . terima kasih awak . dah sampai hostel , saya bukak hadiah tu . ouch ~! comel sangat . suke sangat bear nie . ^^, tenks sayang .


awak , saya tanak kite macamnie . saya nak kite macam sem 1 dulu . saya nak relation kite macam dulu . tanak macam nie . saya tak berubah n tak pernah berubah . hurm saya sayang awak (:


                (: ily imy ily imy ily imy ily imy ily imy ily imy syazwan (:

Rabu, 14 Disember 2011

non title

hi.

non title . yeah ! tak perlu tahu .

kbai

goodnight .

Selasa, 13 Disember 2011

sem baru

hi.


harinie dah hari ke tiga aku ade kat hostel untuk sem baru aku . alah , sem 2 baru , budak lagi kann , tak ramai yang balek lagi sebelum nie tapi harinie ramai lak yang balek . esok aku ade meeting untuk kokurikulum salah satu subjek yang aku amek untuk sem nie . sem baru , azam baru tu lah yang aku pegang untuk sem nie . aku nak target markah aku lebih dari ape yang aku dapat sem lepas . tak puas hati dengan ape yang aku dapat sem lepas . yelah , banyak maen kan . mak ayah pon da warn aku kalau pointer aku bawah 3 dorang nak tarek balek gitar aku . ouch ~! takkan aku benarkan dorang amek . haha gitar semangat aku sem nie . bile aku tengok je gitar aku teringat mak ayah aku . then aku akan semangat nak belajar . aku harap sangat aku dapat lepas target aku . aku nak usaha betol2 bagi tinggi markah aku . doakan aku yeahh kawan kawan (:

Ahad, 11 Disember 2011

dah tahu (:

taadaa ~!

hi hi 

harinie nak share bout my atomen . haha share suke-suke nak menulis sebab kebosanan duduk dekat hostel takde buat ape . dah la lapa gila tapi alhamdulillah papa kikie datang tadi bawak makanan . kalau tak keluar duit lah harinie . haha kedekut bukan ? memang nak jadi kedekut untuk sem nie . nak save kaw-kaw .

okay dah ~!

aku sebenanye nak share , aku dapat satu lagi cara yang atomen aku suka dan ta suka . haha yelah , tiap orang ade benda yang dea suke n tak kan . macam tadi aku dapat detect yang atomen aku tak suka bile kaitkan dea dengan someone yang lain atau lebih dikenali sebagai perempuan . iyaa lah ~ sape suka bukan ? aku pun tasuke bile di kaitkan dengan lelaki yang takde kene mengene ngan aku . 

okay sayang , 

tu je kbai (: 

Sabtu, 10 Disember 2011

xoxo

hi.


aku seorang insan biasa . seorang gadis biasa yang sama dengan mereka kat luar. gadis biasa yang punya hati dan perasaan . seperti kalian . hati aku selalu berkata-kata aku takot dengan diri sendiri . aku takot dengan bayangan diri aku yang bermaksud aku tak berani lagi keluar dari lingkaran diri aku . mungkin , aku hanya aku . aku bukan orang lain . azam aku , aku nak keluar dari lingkaran diri aku dan buat ape yang aku nak buat . aku nak cuba berani kan diri seperti diri aku dulu kala . 


aku seperti hilang semangat untuk terus menjadi diri aku yang dulu . tak seperti diri aku ketika zaman sekolah n ketika kat PLKN . bila masuk ke alam menara gading aku rasa aku hilang sesuatu dalam diri aku . aku hilang diri aku yang dulu . puas cuba keluarkan tapi masih tak mampu menandingi ape yang ade kat depan mata ,


kita manusia tak lari dari kesilapan . di sini aku nak jugak tegaskan bahawa aku bukan nak jadi diri aku yang lame yang byk buat salah dan silap , tidak , tetapi aku nak menjadi diriku yang lama tetapi senang dengan keaadaan sekeliling . aku harapkan perubahan dalam diri aku .


hanya dengan orang tertentu aku berani keluarkan sifat aku yang sedia ada . tetapi tidak dengan orang yang baru aku kenal . aku nak cuba langgar segala nya untuk aku keluar dari lingkaran diri aku nie . doakan aku wahai teman ~!

Khamis, 8 Disember 2011

kucing

lagi sekali , hi.


Dari sehari ke sehari kite dengar ade masalah pasal binatang atau haiwan . terutama jenis-jenis yang manja dan yang suka dibelai . kebanyakan nye kucing . ye ! kucing yang menjadi mangsa kerakusan manusia yang tak berhati perut .

tipu kalau kita cakap kite tak pernah dengar , baca , tengok dan sebagai nya mengenai kisah penderaan seekor kucing . ada yang bercerita pasal siat kulit kucing hidup-hidup , pijak kucing hidup-hidup sampai mati , sampai terkeluar segala macam yang ada dalam badan kucing tu , potong kaki kucing sebab dea curi ikan kat kedai makan .

woaa ~! tu dah lumrah kucing suke makan ikan , n bila lapar dea akan cari makan tak kire macammana gaye . kucing tu binatang , bukan manusia yang boleh berfikir mane betol mane salah . mane pergi otak manusia yang disediakan akal untuk sayang binatang yang ada kat dunia nie .


bile tengok rupe kucing-kucing tu , tak terfikir kah mereka yang menganiaya kucing tu ape binatang kesayangan Nabi tu rasa ?betapa sakitnya bila kulit mereka disiat , macam mana rase kalau kulit anda yang disiat , sedangkan melecet sikit pun dah rase pedih nya . tabahnya binatang nie . ape rase kalau dipijak tubuhnya sampai terkeluar segala macam isi dalam badan . bayangkan badan anda yang besar tu di hempap dengan batuan yang besar sehingga hancur badan . betapa sakitnya azab tu . ouch ~! kucing tu hidupan yang bernyawa juga , takda salah untuk di hukum macam tu .


bile tengok pixta nie . terharunya tengok ~! sebab mak kucing tu peluk anak dea time tido . penuh perasaan kash sayang bukan mereka nie ? tak macam manusia zaman sekarang . ada je berita pasal kes buang anak , gugur anak n sebagainya . sedangkan binatang jage n sayang anak mereka kenape tidak manusia ? ya Rabbi , indahnya ciptaanMu (:

*hargai mereka yang bernyawa*

hai hati

hi. im back.


kesian aku tgk kucing aku . dia sakit . ouch dea tanak makan pun . pandang je makanan tu . bile dukung dia , dia mengiau seolah macam meraung sakit . kesian nya dea . aku sampai menangis tgk dea camtu . tapi sebenanye taktao ape sebab aku menangis . sameade pasal kucing atau hal lain . haha terlalu ikut aty dan perasaan . airmata mengalir juga . aty aku rase lain . aty aku rase kecik sekarang . aku rase macam aku hilang something . ape yar ? ntah laa ~! 

hai hati. sudahlah kau dengan perasaan sedih tu. ceriakan lah balek segenap hati kau . jauhkan dari segala macam perasaan negatif . ingat , 'dia' masih sayangkan kau . kalau dea tak sayangkan kau sekarang jugak dea dah pergi tinggalkan kau . yeah ~! hopefully dea belum berubah lagi . aku masih nak dea yang dulu . masih sayangkan atomen aku yang dulu . 

tipu kalau aku kate aku tak rindukan "dea" . dea atomen aku , dea yang buat aku berubah sikit demi sikit ke arah kebaikan . sedarkan aku pasal kehidupan . (: mungkin dea tak pernah sedar ape yang dea buat tapi tu lah kenyataan . haiyoh ~! jiwang lah pulokk malam nie . haha giler lah kau wan ~!


setakat nie jerk boleh menaip , sebab mata pedih sambil menangis . ~! <3




alhamdulillah

hi.
akhirnya harinie result exam aku dikuarkan jugak lepas 3x delay delay n delay . aku tak pergi cek awal-awal sebab pagi2 lagi aku dah kuar ngan mak ayah aku . haha asalnya nak ikut sebab nak beli barang utk balik hostel jerk , tapi tup-tup dapat present yang tak diduga aku dapat . wahhh ~! seronok tahu bile dapat . lalu je pun depan kedai alat muzik tu , sat lagi mak ajak masuk dalam and then dia bincang ngan ayah n belikan aku satu GITAR ! yeahh ~! happy sangat .. 


err.
bile dah sampai rumah aku pun terus angkat segala barang yang dibeli n terus je on lappy aku untuk tgk result aku . bile tye mmbe semua alhamdulillah semua okay . aku dengan penuh rase takod bukak student portal n .. tadaaaa ~! wooaaa 2A . haha pointer lak ta dapat ape yang aku target but still lulus PTPTN . haha alhamdulillah takde gagal cume ade satu cacat kat situ . takyah tahu lah kan . haha seronok sangat . 


ye.
sem depan aku target nak struggle gila-gila n dapat kan pointer 3 dan ke atas . aku nak buktikan kat parents n kaka aku yang aku bole capai target tu . lagi lagi dah dapat gitar , semangat lah aku kan . haha tenks makayah <3


sabtu.
sabtu nie aku balek hostel. tak sabar rasenye . sebab dapat jumpe kekasih hati . walohh ~! rindunye kat dia . tapi ~ hmm lupekan . 


okaylah sampai sini je aku nak menaip sebab aku nak melompat seronok ~! haha loveyouall ^^.

Rabu, 7 Disember 2011

err =='


hi.
pedih bukan bile kite mula rase jaoh dengan orang yang dekat dengan kite. mule-mule rapat tetapi lama2 semakin hari semakin renggang dan renggang . sedih bukan bila kite tak dapat taw perkembangan mereka mereka yang kite sayang . bile kite tgk pixta pixta mereka automatik airmate nie tak dapat di kawal n dengan sendirinya akan mengalir tanpa kite sedar .

yup.
airmate mengalir tanpa kite sedar atas sebab fikiran kite dah menghala ke arah lain bile terfikir kan mereka-mereka yang kian menjauh dari mata dan hati . kadang-kadang semua tu hanya permainan perasaan kita tetapi bile sendiri merasa terasa pedih kat semua penjuru hati . seronok bukan bile airmata keluar ibarat hilang segala kesedihan dan masalah yang melanda hati (:

Selasa, 6 Disember 2011

result

tengok title mesti korang tertanye2 ape result exam aku .. usha gambar lak mesti pike aku frust sebab failed . ouhh no no no ~ haha nie nak bgtaw nie .. result aku fuhh ~! tak dapat dibayangkan dengan kata2 sebab unisel nieh boleh pulak tunda tarikh lagi .. masuk nieh dah 3x okay ~! ape kes ntah , haduii , lemah sangat dengan management mereka. kesian budak2 lain n termasuk aku sendiri yang semangat nak tengok result n last2 jadi mcm nie . fuh mak aiii ~ ade jugak yg tak tido seharian sebab nak tgk result cepat .. sekarang memang hati tengah membara menunggu lagi 2 hari .. huhh cuak kot ~ kalau dah kua tadi dah tak resah dah badan aku ni hah .. so, terpaksa lah aku tunggu lagi 2 hari tu pun tak sure kene tangguh lagi ke tak . tak pun dah masuk sem 2 nanti baru taw result . gila betol . =='

Jumaat, 2 Disember 2011

cerita

hey bloggie .
aku ade cerita untuk kau .
tapi mungkin bukan sekarang . 
tunggu aku yarh ~!
kbai :)