JellyPages.com

Khamis, 22 September 2011

kesian

aku update blog kali nie penuh ngan rase kesian kat sorang membe aku nieh yang kebosanan kat tempat keje dea .. atootoo cian nye :) nieh aku na bercerita untuk kau ahmad razi ^^
budak nie sekarang dah kerja , so jarang lah aku nak betekak ngan dea sekarang.. kalo tak ade je bende aku na kenekan kau , kau na kenekan aku .. fuhhh ~ kau seda tak kau langsi maa tapi sekarang tak dah .. alooo bosan nye ta gado ng tapir aku niehh ==' cian kan aku .. kau bia kan aku sorang-sorang sekarang.. haha dengar je kau keje , alamatnye memang nak kene ketuk ngan aku.. abes lah kau kene paw ngan aku nanti weyhh :D mc`d mc`d ..
kau dah nak further study pon nt .. maken bz kau oii .. maken ta jumpe ayat kuaja kau .. huuhh ==' sentap kan kau bace sume nie .. pandai tak aku sentap kan kau .. hahahaha bapakkk ahh ^^ kau keje leklok aww .. nt bole dpt gaji lebey sikit sbb rajen .. maken byk aku ketuk kau nt .. :D
kau jarang on9 dah , aku pon jarang on9 .. bz la pulak kann masing-masing .. aku engt kau pon sbb time pg TBS jumaat lepas , train yg aku naek 2 lalu kat segambut .. haha kalo tak aku lupe kau dah .. haha kidding ..
sooo sekarang , kau take care jela ea :) haha rendu kau tenukk :)

Jumaat, 9 September 2011

tasek n_n

macam entry aku sebelum nie, dah di cerita pun yg tasek 2 tempat special kami orang haha.. semalam aku pegi lagi dgn kak nys, kikie n sue.. aww kali nie tak jog ! tapi saje pegi nak tgkap2 gamba.. maklumlahh , umah takde tasek hihi.. aku pn dengan semangatnyee pegang lah camera yg di hak milikkan oleh sue ! memang puas lah , tp sayang, mule2 pixta tak berapa cantek sbb tak tuka mode dea ! ouchh ! geramnye... dah last2 godek baru dapat.. hurmm tapi take , bole edit-edit jugakk .. awww kebetulan ade pokok yg strategik duduknye kat situ, memang seronok aku, sue n kikie posing maot. haha :D
akan ku rendu saat lepak mcmnie nt.. awww soo touching~

here some pixta 4 u n_n




haha geram geram geram ! 2 lah seperjuangan aku yg pegi tasek tuhh haha.. pasnie taktao manelagi tempat nak pegi :) ouchh ! nice moment 4 me ~ touching !



kegilaan kesengalan kepoyoan dan sebagainye terserlah xD
yeayhh ! pas maghrib ktorg pegi lagi kat tasek , tapi dengan kepenuhan plastik kedai sebab beli mcm2 jajan.. mcm bekelah je kat tasek 2 kan :) ouhh , memang gila kan kite lepak situ.. nyamuk pon bes je geget-geget huhh = = '
rendu sume tuhh :)

joging :)

dah 2 malam aku n housemate pegi tenangkan fikiran kat tasek unisel . tasek ?? yela , tasek , bg name sedap sikit , takde jato saham :D hehe.. asalnye aku n sue tetibe demam ce try tetibe nak bejoging plak petang 2 , ape lagi memang bukak langkah lah nak pg jog .. ouhoo aku engat kan sue na ajak jog kat kawasan hostel je , perhh rupe nye ke tasek nunn pegi .. waduhh memang bes la kan jog jaoh2 .. telintas plak at fikiran nak pusing satu tasek 2 .. lalu la kteorg kat sekeliling tasek sampai mmbe aku nie tersungkur time nak belok jalan haha pecah usus aku gelak kan kau ! then lalu lah kami kat padang yg ade abg2 sasa practice ragbi , maen bola.. mcm2 game la dorg maen .. piweeet ~ bergaya abg2 nie .. bole la pulak kan ktorg bejalan depan tuhh , dah hilang semangat joging haha gila gatai , tau mak , bising dea .. alaaa ~ bukan wtpe pn , tgk dorg maen ragbi jeeee xD ..
woaaa pecah rekod aku jog jauh2 cmnie haha .. dah sampai garisan penamat , cewahh ~ dan dan plak bwk camera kann , memang peace sane peace sini lah jawabnye kan .. awww sooo sweeet ~ dgn muke kilat2 sebab peluh nye bergambo .. ishhh anak sape lah nie yg sopan sgt xD

haaa memang cantek la kan muke peluh-peluh haha xD


2 lahh salah satu pixta yg di rembat dari camera.. pas da penat begambo , ktorg bukak langkah lagi.. ohh ! mesti la bukan jog lagi , mao putus urat kaki aku nie kang.. pg PP lah , PP 2 ape ?? PUSAT PELAJAR okayy anak-anak ..? :D
otw pegi PP tuhh kawan aku yg dalam pixta 2 senget pegi kacau binatang peliharaan kesayangan UNISEL nie.. nak taw ape ? ITIK n ANGSA name dea.. fuhhh bangang nyee pg baleng-baleng batu kat mereka-mereka 2 , kalo kene keja , betapa hodoh nye aku nak belari lintang-pukang.. dapat tak korang bayangkann? hihi malu nyee..
dah borong eskem kat sane, jumpe sorang budak ng mama dea.. aduss ensem nye budak niee, pandai lak 2 ! pandai dea nak give me 5 n cakap yeay ! pas tgkap gamba. bile ktorg nak balek 2 , dea bg flying kiss.. alooloo sweeeet nyeee~ p/s - umo budak tuhh baru setaon :D
otw balek , kawan-kawan kesengetan aku nie kacau lagi binatang peliharaan 2.. haiii nasebb badan laa *itik 2 cakap..
las-las ktorg lepak tasek sampai lah abg burger call yg burger dah siap n leyh amek utk dilahap ! ouch ! sangat lapaaaaar :(

haaa , 2 lah kesah joging aku :)

Isnin, 5 September 2011

sume dr FB :D

nak menambah entry lagi .. aku kebosanan dalam kekalutan kemalaman yg keboringan nie :D
aku punyai sorang kawan yg boleh di gelar sahabat sbb dea mempunyai kepale yg gila dan senget .. hihi aku pn taktahu bila masa aku bole rapat ng budak senget nie tp 2 lah hakikat nye.. tp dah mcm siput ng semut je perangai , tahu nak membahan je . n masing-masing tak pernah nak mengalah ape yg diperdebatkan . aceewah ! ahmad razi , satu name yg tak asing dalam blog aku nie haha sbb name dea dah pernah di sebut kat booboo aku nie :D engt lagi ? tak letuww sini la woi
2 lah cerita pasal dea ..

aku pon taktahu ape aku nak perdebatkan dalam booboo aku nie pasal dea .. sekarang nie dea dah tido .. haha mane aku tahu ? dea lah bg tahu aku td .. mengantuk menunggu entry nie nak siap haha .. kasihan kau :D
saba-saba .. kau nak taw tak gile ?dalam seda tak seda , mceg at fb ueh dah 4k + + tahu :D engat la balek ape senarai yg salu kau carut-carutkan n aku carut-carutkan ? tak engat ? mehh sini bace :D


kau : 


  • tapir 
  • tiang
  • jambu
  • kongkang
  • angsa
  • galah
  • besi
  • gay
  • jerangkung
  • kerbau
  • tanyet


aku :

  1. katak
  2. konkrit
  3. kambeng
  4. kanyet
ternyata gelaran kau lagi byk dr aku .. haha jgn mara naa :D
klaka lah kau nie .. mcm2 bnde kua ,, mcm2 ejaan salah taip :D
okayy laa , takde bnde nak tulis lg :)

Ahad, 4 September 2011

tersedar

dah nak seminggu raya pergi. hari ahad mcm nie , ramai yg busy.. masing2 sebok bekeja-keja na balek ruma maseng-maseng.. ade jugak yg pegi hanta anak dorg balek asrama, U, Kolej .. huwarhh aku pon tak tetinggal tp aku tanak balek kampus arinie haha.. esok baru aku balek :D  .. sebelum balek rumah dr ruma opah td , ktorg pegi hospital dulu.. pg tgk atok sedare masuk hospital.. tapi ayah ng mak je pegi tgk sbb bole pg masuk sorang2 je.. takot lak aku nak pegi masuk sorang-sorang nt,. da la wad lelaki haha..tok nde cepat sehad yee ? hmm  aku pon dduk la luar je tgk org-org yg ade kat situ. . aku dok asyik tgk satu kuage besa nie.. dorng resah je. pak guard 2 ckp ade fmily dorg kat icu sbb jantung.. aku pon tatahu lah, bukan kenal pon .. ermm bile name dorg da kene panggil, dorg ramai2 pegi at satu tmpt yg aku sndri tatao kat mane .. tak lame pas 2, dorg sume kuar dr tmpt 2 n nanges-nanges.. ade yg sampai pitam.. ouhh kesian sgt tgk dorg.. rase sebak skali .. insan yg dorg pergi tgk 2 dah pergi meninggalkan dorg.. aku tao pn bile terdengar salah sorg call ahli kuarga dorg suwoh prepare ape2 yg patot.. rase nak menitik je , semalam tgk org menanges2 dalam tv, rnie real pye plak .. takziah buat kuarga 2 .. bile jd mcm nie diri sndiri rase bersyukur sgt sebab di jaohkan dr segala bencana atau penyakit yg merbahaya .. ayah pesan kalo tanak kene azab dunia mcm 2 , jage2 lah kesihatan .. ye ! aku semad kat kepala aku nie yg aku nak jage kesihatan aku.. tanak saket-saket .. :D


Sabtu, 3 September 2011

aku keliru-ainan tasneem


flashback from guy`s view


Ketika aku, sedang leka bermain dengan telefon bimbitku,
Aku terlihat, seseorang yang sedang memerhatikan aku,
Aku pun terkaku, Fikiranku celaru,
Aku mula keliru, kerna

Jantungku berdegup laju dan hatiku berdebar
Pabila mata nya menatap mata ku, aku keliru
Hatiku tak keruan bila mengenangkan si dia
Peluh membasahi diriku di saat dia memandang diriku
Aku pun keliru, Aku memang keliru, Aku sangat keliru

Aku tersedar, dari lamunan bila diriku dihampirinya,
Aku tersenyum, aku mengenalkan diriku kepada dirinya,
Aku pun tertanya, Adakah ini semua,
Cinta pandang pertama, kerna

Jantungku berdegup laju dan hatiku berdebar
Pabila mata nya menatap mata ku, aku keliru
Hatiku tak keruan bila mengenangkan si dia
Peluh membasahi diriku di saat dia memandang diriku
Aku pun keliru, Aku memang keliru, Aku sangat keliru

Jantungku berdegup laju dan hatiku berdebar
Pabila mata nya menatap mata ku, aku keliru
Hatiku tak keruan bila mengenangkan si dia
Peluh membasahi diriku , aku pun mula keliru

Dan tiba, tiba aku mendapat balasan nota cintanya
Aku pun membaca dan terbukti bahawa dia
Suka padaku juga, cintaku dibalasnya
Aku sangat bahagia. 3x


Jumaat, 2 September 2011

AKU SUKA DIA - AINAN TASNEEM



flashback from girl`s view


Aku lihat dia di sana

Aku ingin mendekatinya
Aku cuba mengampirinya
Lalu aku menyapa dia

Dia pun membuka bicara
Dan aku mulai mengenalnya
Kita mulai bermain mata
Mula timbul rasa bahagia

C/O :
Bila dia, mendekati diriku,
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Kekadang hati ku bertanya
Adakah dia dah berpunya
Kerana diriku berasa
Aku jatuh hati padanya

Aku ingin memilikinya
Aku ingin menjaga dia
Aku ingin mencinta dia
Aku ingin hidup dengannya

C/O :
Bila dia, mendekati diriku,
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Mungkinkah aku, kan berjumpa dengannya
Untuk meluahkan rasa
Mungkinkah aku, kan berdiam diri saja
Menunggu cinta darinya

Bridge :
Ku terima satu nota..darimu..
Yang tertulis 'Aku suka kamu'

C/O :
Bila dia, mendekati diriku,
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Akhirnya kini, ku kan mampu ceria
Diriku sangat gembira
Akhirnya kini, aku mulai bahagia,
Menerima cinta darinya.. Aku suka dia...

Khamis, 1 September 2011

baju raya :D

tergerak hati aku na menulis lagi.. terbayang kat hati aku nak kongsi kenangan hari raya yang ke 18 ngan korang yang bace blog aku nie :)   dalam hati n kepale otak aku , aku terasa na tunjuk pixta-pixta kegilaan aku je .. cewwwaaaahh ! ta bole bla statement.. nahh korang tgk laa pixta-pixta nieh ea :)



pagi raya takde keje nie je mampu buat :D
KASIHAN KAN BUDAK NIE :D

 belakang 2 kakak saya . my love sista !
bole pulekk dea posing blakang 2



 haha kecomelan terserlah kann ..
da macam hamster dah aku rase :D


nie kat luar umah opah .. 
aku sayang baju aku 2 ..
sbb uncle aku bagi ..
2 lah batik sarawak :)


muke mcm over gelak je ..
pedulik lak aku kan
mak la nie kacau jee 
haha ta bole cover dah :D


SELAMAT HARI RAYA LA YE KORANG KORANG
ILYSM :)





awWw



CINTA MUKA BUKU <3


Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar pesan suruh aku terima kamu
Ooh hati ku rasa sesuatu

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
Oohh kenakah rasa itu

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu
Ooh ini cinta remajaku

Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
Ooh itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
Ooh itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku