JellyPages.com

Ahad, 30 Oktober 2011

gang :)

di mana-mana pun ada kawan, memang senang nak cari kawan. cume kawan ketika susah jerkk payah sikit na cari.. mcm cerita aku sebelum nie, kat sekolah, kat plkn aku ade group yang boleh dikatakan "kawan rapat" . kat sekolah aku ade gang aku , kat plkn jugak aku ade gang aku .. cm 2 jugak bile aku da sambung belajar kat UNISEL nie. aku ade gang yang boleh di katekan "kawan baek" . yelah , mane-mane pergi kami selalu bersama walaupon kadang-kadang tak semua join.. maken lama maken erat talian persahabatan nie. maken lame maken sayang datang dalam hati untuk kawan-kawan UNISEL aku nie. pape hal kiteorang selalu same-same.. baju pon penah pakai sama-sama, mcm yg korang nmpk dlm post aku sebelum nie, baju bola 2 . haha cm 2 lah duniawi kitorang dalam bersahabat.. 



kikie , aku . wan :)


adiey , syerin . leen :)


ct , emma :)

tu dea gang yang aku maksudkan. ouch ! haha dalam erti kate laen dorang clasmate aku. sebab 2 lh kot senang rapat. sume nye kepale gile , masuk air jerkk . haha ade je perangai dorang na buad . sampai wujudnya word of the day . haha nie sebab kebanyakan perkataan ade jerkk salah sebut . kelakar bile engat.. tasek. yeah tasek tempat ktorang selalu lepak bile ade mase free.. memang seronok :)
tipulah takde masalah muncul dalam persahabatan nie, pernah satu hari jadi satu kes salah faham . haha normal lah 2 tapi pergaduhan 2 yang membuatkan persahabatan nie lagi rapat. lepas sehari ke sehari ade jerkk pengalaman yang terlukis kan ? cmne lah keadaan kite lepas dah 2 tahun setengah nanti . masing-masing bawak diri ke alam sendiri . hope persahabatan nie tetap kekal :)

Ahad, 23 Oktober 2011

education night - UNISEL

20/10/2011


education night. bile dengar mesti cepat-cepat nak cari kostum yang sesuai kan.. maklumlah program mcmnie bukan selalu nak jadi. nak nak plak first sem. memang ta penah pegi kann bnde mcmnie . haha kesian gile kat budak baru. yeah ~ baru nak kenal dunie universiti kan. ouch ! terlebihh sudah. nak diceritakan balek, memang seronok. mane tak nye, sume org bz cari baju utk pakai kat education night, tema dea plak back to school . haha cm comel je bunyi kan. mmbe2 laen ape lg, cari kostum yang sesuai nak pakai. ade yg carik baju sampai kat tanjung karang. bes :) aku lak just pakai skirt labuh plus baju kemeja sekolah n tie :) haha tatao lah aku sekolah mane yg pakai mcmnie kat Malaysia nie. haha cari punye cari, reka punye reka, siap lah sudah ktorang utk malam tu :)




tadaa ! sumpah suka gila pixta niehh .. haha dah pusing-pusing , pening-pening tuh la dea kostum ktorg mlm 2 .. bile dah sampai mati2 engat org last rupenyeeee , org first . OMG , bosan gile mule2, yelah dah tade mende nak buat kan. dalam banyak2 tuh aku suke gila tgk kikie n leen , mcm kembar betol dah , dengan pakaian dorg cute gila . mcm kanak-kanak ribena.. time mule-mule masuk dewan 2 , memang spoil abes mood . mane tak nye asek kene tego je.. yela , pakaian itu ini itu ini .. sat g ade lg sensed dari ktorg satu geng .. huhh ! maken lame dduk sini maken ta bes .. tp lepas je mkn seronok lah pulak , al maklumlah ade artis depan mate .. VIP n daus AF :) ouchh ensem gilaa .. teruja aku tgk muke ADAM n the gang . haha sejak kene tego pasal baju , mmbe aku nmpk abg 2 je dea perli2 , dea ckp na pncit tayar kete lah nak rembat camera lah mcm lah .. haha kelakar je , sat g ade kejadian yang buat dea insaf kejap . nak taw ??
haaaa , abg yg tego dorg 2 ajak bergambar same . yelah dorg yang paleng cute antara ramai-ramai.. ramai lah jugakk nak bergambar dengan geng ktorg especially dengan kanak-kanak ribena 2 org 2 .. sweet gila , memang memori yang susa nak tanggal dari otak :) asek sangat bergambar , memang diri rase hot sentap time 2 lagi budak 2 org 2 kann .. haha balek 2 tade keje maen keja2 sebab tanak belon maseng-maseng pecah :) ouchh seronok !


k bai

bola bola bola

selasa, 18/10/2011

hahh ~ ari yang biol lg membiolkan .. haha, harinie kelas En.Syed lamsah a.k.a subjek pendidikan di Malaysia. ewahh~ seronok ! kenape? sebab harinie ktorg sume berpakat pakai baju jersi bola malaysia ! pewwitt :) dah mcm kat stadium dah aku rase.. haha ramai geng aku, sume nyer pakai.. jadi tumpuan org bile sume pandang.. haha sweet je kan :) 2 lah kami.. kebanyakan perkara nak buat sume bnde same-same.. tapi bile kenang n engat balek memang seronok lah kan , bile lagi lahh nak wat perangai gile nie, nt dah abes balaja, ta dpt buad lagi, maklumlahh da tue-tue sume ..




hah amekk kau , ngan lecturer ktorg tadi 2 pon begambar sama .. haha , well time nieh ktorg kene sesi soaljawab pasal assignment group .. aku nye group yg last jumpe dea 2 lahh pasai begamba sakan :) haha will miss all the moment .. lepas je kua kelas, ktorg nak pg makan. and tadaaaaa !!




bergambar lagi . memang group aku nieh kaki gamba je . haha #kau je, aku kaki manusia# ayat kauu leen :) sekian sahaja kbai..

moral of the picture -> bergambar lah korang sebelum tue sebab dah tue payah nak bergambar lagi :)

Sabtu, 15 Oktober 2011

DIA

weyy ~ taw tak ? tiap hari kau buat aku sentap . tiap hari jugak kau buat aku rase aku jahat dgn kau. tiap hari jugak kau wt aku rase nak menangis. tiap hari jugak kau buat aku hepy. tiap hari jugak kau buat aku rase terharu. tiap hari jugak kau ade buat aku bengang. tiap hari jugak lahh kau buat aku rase aku orang yang paleng bertuah kat bumi nie. kau sorang je yang aku rase aku boleh follow kate kau "maybe" . kau banyak saba kan ngan aku. mcm2 aku buat p kau stil relax. oi oi ade perasaan lagi ke tak kau nie ? haha untung dapat kasihsayang ta suke marah :D kau salu ckp tak pernah nak rase marah kat aku cume kadang2 je geram ngan aku. haha kesian kau :) tapi da perangai aku sejak azali mcm nie kan . ape bole buat . huuu ^_^
kau selalu ckp aku degil. yeke ? sikit je kann.. ngee ~ kau baek ngan aku, kau care ngan aku, pape hal pon kau stil saba ngan aku. ouch ! sentap. haha , kau pernah bg aku sumthing yang pahet 2. aku memang ta suke ! tapi sebab kau da beli n bagi , aku tolak perasaan TAK tu jadikan YE. haha ta sangke aku bole telan jugak. tapi maaf ! masih ta ikut mase. hehe :)
tiap kali aku ta reply text, msti kau call. haha takod jd pape letuww, ngee :) macehh care lagi sal aku.
"dah selalu kene, dah biasa dah" haha ayat sentap ! dah set kat mind aku dah ayat nieh haha tiap kali bace cmfm cuak perut, serbasalah lol ~ soory :) tp pape hal pon kau stil anta mcg kat aku mcm nie ":)"

                                    #untungkasihsayangsukasenyumtwentyfourhours#

Ahad, 2 Oktober 2011

16/09/11 - 19/09/2011

entry aku kali nie aku nak membebel pasal kerja kursus lua aku ngan kawan-kawan aku.. ye ! aku dah bergelar mahasiswi unisel sekarang nie soo byk la kerja kene buat .. haha untuk subjek pengajian malaysia je kene buat kerja luar nie.. sepakat pye sepakat ke melaka ktorg buat taw .. n nie lah petame kali aku pg tmpt org tanpe ade sesape jage .. parents tade , cekgu2 tade .. kawan-kawan je .. mcm tak percaya ~ aku da besar ....

MEREKA :)

ari jumaat ktorg gerak , dari UNISEL naek roller coaster ,, haha bas lah ! yoaaa pening gila kepala aku dok dlm bas 2 .. bukan aku je kawan-kawan aku yg laen pon same .. haha tp yg bes ktorg berempat pakai baju same ... jersi bola MU gituu .. sorang je ta same, haha sgt suke .. tp warne nye menyerlah naww , merah kann .. haha sampai KTM je ktorg beli tiket sampai TBS .. (terminal bersepadu selatan) wahh ~ first time aku jejak kaki kat sini maklum laa tido kat johor , buat kerja kat melaka .. bes kann .. johor umah su :) sangat bes .. mak abg dea sume sporting .. sampai2 MUAR je ktorg naek bas lagi sampai simpang kg su .. huhh muke bas dah ktorg .. tp ta kesah lahh , cume ktorg byk kene tego ngan org .. yela , baju menyerlah sgt , ktorg pon menebalkan  lah muke untuk wt tatao je ng dorg , haha nak tgk baju 2 tak ?? nie hah !

tuu dea , merah-merah sume .. sweet je kan .. experience aku kat cnie memang aku ta bole lupe . yela travel sndiri kan.. ouch ! first day kat ruma su mulut diam je,, buat bising pon segan-segan lagi. penad kott , tido awal je ktorg..


esok nye ktorg nak gerak g melaka, tp pagi sebelum gerak aku dapat jejak sawah padi . ouch ! bes nye , yela salu nmpk dr jaoh je , takde pon na turun tgk sawah tuh sendiri .. paleng excited c kikie lah . satu kawasan sawah tuh ktorg pusing . naseb la baek ade 2 moto kat umah sue . memang terbaek lah :)


TUH DEA PIXTA SAWAH KAMI :D

memang seronok la kan bergambar dengan sawah. cantek pon cantek . tapi time ktorg dtg 2 abg2 tuh dah gondolkan sawah dorang . 2 jadi warne coklat belakang nye .. haha bangau2 pon cantek je ade kat belakang tuh.. pas je ktorg settle klik klik , ktorg balek n siap2 pg melaka. ouch ! melaka here i come :D

excited nak pergi melaka :)
woa ~ panas nye melaka . huhh memang seronok lah kan wt kerja panas2 . sampai biol kepale aku huhh ! demi kerja yg kene buat en. aiyoo first tempat yg ktorg pg istana kesultanan melayu melaka. 
"maaf deq , takde surat kebenaran tak boleh buat rakaman kat dalam"
ouch ! ta bole la pulak , takpe lah kak ktorg bergambar kat lua je . huhh sedeyh nye ! bergambar kat lua pon jadi lah kan , dapat lah jugak gamba istana ue daripada takde :)



next station :)
ktorg pegi memorial pengishtiharaan kemerdekaan .. woaa sume sal kemerdekaan . yela , tgk la name tmpat ape kan .. haha paleng bes aku jumpe kat sini ade gak couple dok dating kat tmpat bersejarah , ouch ! so sweet.. engat budak couple pg date kat tempat2 yg enjoy je . tp jgn terkejut ade gak bawak awex dtg kat tempat bersejarah . comfem anak2 dorg terer sejarah nt .. :)
pixta utk tempat nieh takde aa plak , sume penad , muke pon mcm ayam berak kapur je .. muncung da mcm sugar glider . soo tade la klik klik :D

last station : A FAMOSA :)


huhh sangat penad nak naek tangga kat a famosa kan :) 
sebelum naek 2 ktorg dgr bunyi org maen biola . ouch sedap sgt . jalan punye jalan nmpk sorg pacek cine maen biola kat lorong famosa tuh .. pas 2 dea offer pgg biola n tgkp gmba . memang tak lpas peluang lah kan aku pon amek biola n soh budak tgkp gmba .. kikie pon same , tgk pixta 2 .. :) 

# MUKAPENADNAEKTANGGA #

dah settle buat keje , ktorg pakat ramai2 tgk wayang . lepas penad lah katekan . fright night pilihan ktorg .. 3D mali .. ouch ! lame ta tgk wayang 3D , tngah kayoo lak kan time 2 , tgk jela .. engtkan ta bes rupe nye terbaekk :)

then sebelum balek ktorg lepak kat tanjung . abg sue yg bawak :)


 
#JELESTAK?HAHA #