JellyPages.com

Sabtu, 29 Disember 2012

sunyi lah sepi

tak lama lagi aku bakal masuk sem baru .. dah nak masuk sem 5 dah aku kat unisel .. maksudnya aku dah setahun lebih study kat unisel nie haa .. sedih bila fikir aku dah nak habis belajar .. aku akan jauh dengan orang yang aku sayang . kawan kawan , cinta hati .. hm hm .. now tgh cuti sem .. harinie dah 3 hari dia masuk hutan sebab kena pergi kem induksi untuk fasi MTS .. dia join lagi untuk jadi fasi mase orientasi bebudak baru kali nie .. kat dalam hutan tu dia takde line handfone .. aku salu text dia bbm dia tp lambat nak sampai sebab line takde .. dia pun tak dapat contact aku sebab takde line kat sana .. serius aku sunyi gila takde dia .. dia tak contact aku , sepi lah handfone tuu .. yela , mana aku message orang lain selain dia .. kalau dia tak text , tak call memang bisu lah handfone aku tuu ..

esok hari keempat dia kat sana and dia akan balik unisel dan keluar dari hutan  tuu .. maknanya aku dah boleh contact dia ! yeayyy !! happy nya .. nanti boleh dapat text dari dia , call dari dia .. lame woo 4 hari tunggu b .. hihik ngada kann .. kalau lepas nie lagi sakit kan .. lepas abes belajar dah tak nampak muke dia , tak jumpe dia lagi dah .. yelah , dia jauh nun kat kedah sana .. aku kat sini .. 5 jam perjalanan baru sampai kedah .. dah rasa sedih awal awal lagi dah ..

lepas nie dia busy dengan keje MTS lak .. jarang lagi lah dapat text , OTP dengan dia .. lepas dah settle semua kerja dia baru dia free .. haiyoo ~ lame nyaa mase tuuu .. hmm , harap dia pegang janji dia .. janji kami .. takmoh gatal gatal nahh ! belasah nanti :)

sayang awak Muhammad Syazwan :)

Ahad, 23 Disember 2012

mudah mudahan

sekarang aku ramai kawan . ramai ke ? ramai lahh lebih dari 3 orang bak kata kawan aku .. haha btw aku syukur sangat sebab masih ade ikatan yang utuh antara aku dengan kawan-kawan lain.
kawan-kawan sekolah aku , masih lagi contact .. 
kawan baik aku
ain , tyra , tyeka , peah
kawan masa zaman sekolah dulu yang tiba-tiba gaduh then senyap mcm tu je pun alhamdulillah dah berbaik balik dengan dia .. bila ingat2 balik Ya Allah , sayang nya persahabatan tu pernah putus sekejap dulu ..
mudah-mudahan hubungan kawan nie kekal sampai bila-bila ..

kat PLKN pun aku ade kawan-kawan
sayang sangat dengan diarong sebab 3 bulan je masa ktorg kenal , nak rapat , same-same
lepas balik dari PLKN ade yg jumpe-jumpe tapi aku payah sikit nak jumpe dorang ..
biasalah aku kan anak manja mak ayah 
tu berat sikit .. hihi
harap dengan kejauhan nie masih bertahan lagi hubungan kawan kami
kawan yang kat sarawak sana tu pun aku tak lupekan and akan contact bila ada masa .
weehhaaa !

aku habis zaman sekolah , zaman PLKN
aku masuk alam menara gading
Alhamdulillah pilihan aku masuk UNISEL
and aku kenal ramai orang kat sini
senior , junior , sebaya semua ade
kikie , wanie 
budak rumah dari sem 1 .. 
tapi  masuk sem 4 wanie dah tak serumah ngn aku n kikie
selalu aku n kikie salu same same 
walaupun dah tak serumah ngn wanie , tetap rapat ngan dia jugakk .. lepak same-same
kawan kawan kelas yang lain , ketupat , kawan unisel yang lain pun aku sayang
mudah-mudahan hubungan persahabatan nie kekal sampai syurga :)
kat unisel jugak aku kenal mama n mumy
senior niee
sorang dah habis belajar dah .. sorang lg otw ..
huhu sayang dorang sangat .. dah mcm kakak ktorg masa kat unisel ^_^

kat unisel jugak aku kenal someone
special bagi diri aku
syazwan :)
aha ! dia kawan aku , bestfriend , boyfie , hubby semua nya dia ..
sayang kat dia sangat sangat .. haha ! kegilaan jadi bila dengan dia
mereng layan kerenah dia okay .. 
saya sayang awak , hubby
mudah-mudahan hubungan nie kekal sampai jinjang pelamin ! 
amboii kau , gatal ! haha
kekal sampai syurga ..

me love all of you 
#hugs

dah balik


harinie biy balik kedah dah .. aku balik rawang jumaat lepas .. sedih sangat nak pisah ngn biy jauh-jauh .. hari khamis tu aku g jejalan ngn biy .. tapi biy buat aku merajuk mula-mula .. nak kua kul 5 petang tapi biy boleh tido sampai malam .. geram je rasa .. aku pun pegi lah jalan sengsorang sampai dia bangun tido .. masa b call kul 8 tu dia say sorry .. haha ! taw punn .. lama tahu orang tunggu .. dah lama tak merajuk ngan biy .. lepas tu kitorang pergi makan sesama malam tu .. pusing-pusing susah lak nak cari tempat makan nie .. biy belanja makan ! yehaa .. suke suke .. sayangg biy sangat ..


sekarang biy dah on the way balik kedah kott .. sedih je rasa .. macam sem sem lepas .. aku tak suke jauh jauh ngn biy .. masa aku hanta biy balek hostel khamis tu sayu je rasa .. boleh aku menangis .. hihi..  biy pesan macam-macam .. soh jage diri , jangan nakal-nakal ..  biy pun sama taw ! engat janji okayy .. me love youu .. :)

sebelum ayah amek aku petang jumaat tu , aku jumpe biy kejapp .. bagi barang ape yang patot semua .. n biy hadiahkan perfume ! wangi tapi pening .. haa biy pesan soh pakai perfume yang dia beli tu .. yes yes i will .. thanks hubby ..

harap perjalanan biy selamat pergi selamat sampai .. sekarang sungai petani ade masalah sikit , risau sangat kat biyy .. harap b selamat kat sana .. insyaAllah ..





15 september 2012

sayang , sekarang dah masuk kite setahun ! kalau ikotkan kelmarin lagi , 13/9/12 kite dah setahun . tp yg 13 tu , kite still main2 lagi . yg 15 nie baru kite serius kan . saya heppy sgt hajat sy yg nie termakbul . rasa sayang sgt kat hubby . 

sayang , 
dalam masa setahun nie ,
banyak sgt benda jadi kat kita kan
positif ke negatif ke semua ada
banyak sangat kenangan yg awak cipte utk saya
banyak sgt ragam awak yg buat saya hepy .
ape yg jadi kat kita ,
semua kenangan buat saya sayang
saya taknak hilang awak .

dalam masa setahun nie ,
awak banyak sgt sabar dengan perangai saya .
awak banyak sangat bagi saya semangat 
awak banyak sgt jaga saya
terima kasih sayang

dalam setahun nie ,
bagi peluang kat saya untuk faham awak
bagi peluang kat saya habiskan masa dengan awak
bila kite dah habis belajar nanti 
tak tentu samada kita ada peluang macam nie lagi ke tak 
awak akan tinggalkan saya jauh kat kedah sana
saya tetap stay selangor
saya harap hubungan nie kekal walau kita jauh sayang

dalam setahun nie ,
banyak sangat saya sakitkan hati awak
dalam sedar n tak sedar kan sayang
saya mintak maaf sangat sangat kat awak
maafkan semua kesalahan saya kat awak 

sayang ,
terima kasih untuk semuanya yea
awak tahan ngan kerenah saya 
saya sayang awak sangat sangat

happy first anniversary sayang
lots of love / hugs !!
i love you honeybie