JellyPages.com

Rabu, 23 November 2011

(: miss miss miss youuu :)


DEAR , MY HEART SAY I MISS YOU SO DAMN MUCH ~!!
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

I WISH YOU HERE :)

I can be tough, I can be strong
But with you, it’s not like that at all
There’s a girl that gives a shit
Behind this wall, you just walk through it
And I remember all those crazy things you said
You left them running though my head
You’re always there, you’re everywhere
But right now I wish you were here
All those crazy things we did
Didn’t think about it, just went with it
You’re always there, you’re everywhere
But right now I wish you were here

Damn, damn, damn
What I’d do to have you here, here, here
I wish you were here
Damn, damn, damn
What I’d do to have you near, near, near
I wish you were here

I love the way you are
It’s who I am, don’t have to try hard
We always say, say it like it is
And the truth is that I really miss
All those crazy things you said
You left them running though my head
You’re always there, you’re everywhere
But right now I wish you were here
All those crazy things we did
Didn’t think about it, just went with it
You’re always there, you’re everywhere
But right now I wish you were here

Damn, damn, damn
What I’d do to have you here, here, here
I wish you were here
Damn, damn, damn
What I’d do to have you near, near, near
I wish you were here

No, I don’t wanna let go, I just wanna let you know
That I never wanna let go, let go, oh, oh
No, I don’t wanna let go, I just wanna let you know
That I never wanna let go, let go, let go, let go
Let go, let go, let go, let go, let go, let go
Let go, let go, let go

Damn, damn, damn
What I’d do to have you here, here, here
I wish you were here
Damn, damn, damn
What I’d do to have you near, near, near
I wish you were here
Damn, damn, damn
What I’d do to have you here, here, here
I wish you were here
Damn, damn, damn
What I’d do to have you near, near, near
I wish you were here

hari bekerja :)

harinie hari kedua aku mule kerja kat satu kelas komputer.. aku keje dengan rakan aku-tyra :) hari yang membosankan untuk aku.. macam mane aku nak hadapi untuk sebulan ea.. tulah kau gatal lagi nak kerja kan dah kene. amekaw ! hihi tapi takpelah , buat belanje gaji tu nanti untuk special day one day nanti..

cakap pasal kerja, aku kerja jage registration untuk kelas nie.. macam2 kelas ade .. kelas akaun , komputer n english communication ^^ , dulu nie kelas BI aku.. so aku dah biasa dengan owner kelas nie.. tu tolong dea dalam cuti sem aku. dari dok umah lagi boring kan.. sekarang kerja aku nie lah .. mengadap komputer , online n tunggu kot2 ade orang nak datang daftar kat sini.. untung lah kan kerja dua jam je dari kul 6 sampai 8 .. perghh ~!! bosan bosan ...
sekarang nie cuti sem aku .. next sem aku masuk sem 2 .. wahh ~ sennior dah.. haha ta sabar nak balek . al maklumlah rendu plus sayang UNISEL . actually lebeyh miss miss kat capital S saya !! ouch ~ hihi take care dear <3


soo , sampai sini jelah kot entry aku kali nie . bosan bosan , bile rajen , update lagi .. bye bye korang :)


Khamis, 17 November 2011

last day UNISEL :)

harinie hari last aku kat unisel,, yang tinggal pun aku, kikie, syerin , syazwan n adiey.. yang lain semua dah berambus balek rumah masing-masing. habis paper jer terus balek.. aku pun balek jugak mase last paper tu tapi esoknye aku datang balek.. yelah, kunci rumah aku belum serah plus plus nak pergi jejalan ngan dorang n terSayang.. hihi ^^ 


hari selasa aku balek unisel balik, aku terus pergi cafe jumpe dorang yang kene tinggal nie.. dorang tengah syok2 je lepak kann, betul kan lappy kikie , eh ! da okey rupenye lappy Budak Busyuk nie :D (gelaran syazwan bagi) haha.


lepak punye lepak terlintas kat kepala otak dorang nak merayau.. nak nak plak hari rabu kan, wayang murah ! memang on jela kan.. rancang punye rancang gerak lah kami pagi tu :)


ekot bukit tagar , masuk beruntung.. sampai je bukit sentosa singgah kedai makan AINI ^^ ade plak yg buat lawak ckp kelantan kann . haha "hok nie manis , hok nie tawa" suke betol dorang ajuk cakap orang tu haha.. waaaa , memang untung datang sini , makan org belanja , tenks AINI !!


jalan lah mane nak jalan , sampai ke Klang kami jejak.. haha nak ke bukit tinggi lah konon. sat g lupe jalan, sesat tah ke mana.. kesian, tah mall mane kitorang singgah pon tatao, borink gilaa.. tapi wayang tetap terBaekk ~


lapar pon boley tahan jugak .. pas benti kat stesen minyak, ktorg jumpe gerai kuih muih . perghh bapak banyak gila kuih yang dea jual.. mesti laku gila.. ktorg pon ape lagi, memborong lah kan :)
sedap nyee makan dalam kereta .. sampai kenyang lah kena bedal.. 


seronok jalan-jalan ngan dorang.. macam-macam jadi.. 


a) ade orang-orang tu tergolek :)
b) makan free
c) sesat jalan
d) pijak kaca
e) tengok monyet makan aiskrim
f) ade orang sentap sebab kena buli
g) kunci hilang
h) lepak sampai bunyi siren ^^


haha merapu merepek dah aku menaip , penad da pon :) babye


unisel-rawang-selayang-klang-kepong-sg.buloh-kuala selangor :)

Isnin, 14 November 2011

sem 1 - unisel

hari nie hari keramat dalam hidup aku.. sebabnye hari nie hari last exam aku, yeah aku dah habiskan 4 bulan yang bersamaan satu sem untuk pengajian aku at UNISEL :) cewahhh ~ macam dah nak grade jerk gayenye kan.. hari nie jugak , hari kawan-kawan aku balek ke kg masing-masing.. yelah , cuti 3 mggu kan.. sape yang tanak balek.. tapi hari nie jugak hari aku last jumpe mr S aku untuk sem nie.. sempat lepak ngan dea kat dewan biru tadi.. sempat aku bagi sweater kesayangan aku kat dea.. mcm tak percaya aku bg barang kesayangan aku kat orang.. dea orang pertama :)
sepanjang exam week , macam-macam pengalaman tercipta :D

a) jalan-jalan kat ks - wayang and karok sampai kena halau
b) merewang untuk malam BBQ :D
c) BBQ tepi tasek ramai-ramai
d) main lari-lari sampai jadi hari sentap sedunia
e) membe bahagia <3
f) adiey terkena wakenabeb 

ade lagi tapi mcm malas je na tulis.. nanti jadi cerita lain pulokk.. hihi antara banyak-banyak yang jadi , time BBQ lah yang paleng bes kan? kat situ lah pengalaman pertama aku masuk dapur tanpa mak.. haha teruk nye anak dara sapa lah nie.. tapi tanpa mak pon aku dapat buat kerja dengan baik tahu.. hah jangan pandang sebelah mata je.. tenks jugak kat daddy leen sebab sponsor barang keperluan yang perlu untk buat BBQ nie.. sangat seronok :) rugi ! takde gambar nak bagi korang usha-usha ^^

pasai adiey terkena wakenabeb tu , korang bole bace ape jadi kat blog ms A nie ^^

Selasa, 8 November 2011

rapuh-opick :)

detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan

seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup

meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu

maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta

detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu

Isnin, 7 November 2011

7/11/2011

selamat hari raya aidiladha ! buad umat islam :) yeahh , sekarang nie hari raya aidiladha tahu kat sinie . aku p balek terengganu , kg aku .. sekejap je pon aku pegi.. yelah , cuti bukan lame pon.. sampai isnin jerkk. selasa aku ade exam lagi. ETD 1133 . ouch ! takod siakk.. bape lah pointer aku kan nnty .. aku tak rase dapat tggi sebab aku ta confident langsung jawab exam.. huhh ~
sekarang aku tengah skype ngan boyfie aku.. ouch ! haha tapi dea nieh sengal lah mlm nie.. bape2 ayat dea wat aku tekejut .. haha bia betol dea nie mcmnie ? tp bes jugak kann ^^ nak taw ? tayah kot .. hihi aku jerkk yg bole tahu :) masehh babe ..


#goodnighteverybody#

Rabu, 2 November 2011

selamat pagi

selamat pagi sume :) woaa mcm tak pecaye aku dapat bgun pagi . haha teruk kan , anak sape lah nie. yg tekejut nye, aku bukan ckup tido pon, tp bgun awal.. kalo cmnie selalu kan bagus . sejuk perut mak mengandungkan aku.perhh kalo kat rumah nie tgu mak jerit baru bgun.. haha xD bgun awal pon besebab nie.. wt baik arinie tlong org :D

sebenanye nak cerite bnde laen nie. pasal semalam .. woo woo woo , aku da berani bawak kete lol ! haha auto lah tapi.. eh ! kesah ape aku , jnji kete aku yg bawak.. ouchh ! mumy ~ dah boleh bawak kereta nie.. meh la satu kete.. cian la kat anak mak nie. haha lupe lak, aku pg KS a.k.a Kuala Selangor lah.. maklumlah belajar kat sini, sini jela pon tempat yg dekat nak pegi.. asalnye nak pergi tgk movie tp.. adushh ! tade cite bes.. then decide pergi bowling.. huhh memang terbaek lah lepas gian da lame ta sentuh bole 3 lubang 2 .. haha mcm tak percaya mmbe aku sorang nie a.k.a adiey ta pernah maen bowling, mcm satu keajaiban lak.. yeah ! memang nmpk pon lah dea tak pernah jejak kaki kat tmpt boling.. orang sita seliper satu jerkk kat orang 2 , dea nak bg 2 2 lak. adesss ~ haha lawak gila.. aku ngan kikie ape lagi , tersengih mcm kure-kure lah kat situ. haha makk  aiii kau adiey.. kate tak pernah maen boling tp 5 strike kau bantai ktorang .. gile lah kau nie.. nmpk mcm tipu jerkk , kalah abg yg ade bola boling sendiri tu .. maen punye maen , aku jatoh numbe 2 , n last wanie .. hah kesian kau kene belanje ktorg masuk karoke.. 2 lah , longkang boling 2 sayang kau lebeyh sangat .. hehe teet ! karok karok , lepas tension .. padahal baru 3 paper lepas.. mcm da merdeka betol niehh ! huhahuha , abes sejam .. seronok memekak.. nak balek ~ hari hujan time 2 .. wanie takod drive .. aku pon berani kan diri ! pewittt tu diaaa , aku boleh bawak la oi .. time malam plus hujan lagi .. rase mcm konfiden da naek 99 % .. drive lah aku pegi mc`d .. :) makan punye makan , gelak punye gelak da kul 10 .. jum lah kite gerak balek .. yeayy aku bawak lagi .. sampai jerk ijok , kikie bawak . fuhh same2 hilang takod nak bawak kete pasnie.. :) sampai lak kat UNISEL tersayang aku nie, adiey lak bawak .. haha wanie? dea ta bawak lah sebab time pergi dea da bawak dah.. haha fuhh sampai jugak kat UNISEL mashem aku nie.. teet ~ penad .. balek rehat terus tido .. sekian :)

Selasa, 1 November 2011

pukul 3 pagi

sekarang jam dah mula tunjuk kan diri kat jarum 3 dan 2 .. nie bemakne dah pukul 3.10 am. pagi okay :) ouchh ! ta reti tido ke aku nie? haha bukan lah , sekarang exam week . esok aku ade 2 paper lagi . siang td petame kali aku duduk kat kerusi meja exam UNISEL . mule 2 rase cuak jugak, aircond tak rase pon , bepeluh siap .. bile da siap 2 rase sejuk sangat lah pulak . haha kelaka :)
sekarang hati aku tak tenang. taktao kenape. aku tengah dengar lagu blog aku . sayu segala. sedeyh sangat. same lah ngan perasaan aku sekarang. aku susah hati . mungkin sebab exam aku n sebab masalah peribadi sendiri. awakk , sorry kalau ade wat salah. siyesly sedeyh gila sekarang. belajar tah mane , pikiran tah mane . tak pernah aku rase perasaan mcmnie .
dah lewat malam. aku tak rase ngantok lagi. aku nak kuatkan aty n perasaan sbb nak study jap lagi . mungkin lepas aku update blog nie aty aku tenang sikit . kurang sikit rase sebal . huhh mcm2 gelagat kawan-kawan aku sekarang. haha ade yg bergambar, ade yang makan, ade yang menari. agaknye boring ngadap note depan mate. ehh taapi dorang bc ke note2 tuh ? haha pape pon gudluck lah untuk besok .

kata-kata awak saya pegang :)
#senyumbolehhilangkansegalamasalah#