JellyPages.com

Isnin, 26 Mac 2012

dia saya sayang

hi !
post kali nie aku nak remind balek kenangan aku dengan atomen aku . dah 6 bulan dah aku relation dengan dea . Alhamdulillah masih kekal sampai sekarang . dulu , masa sem 1, aku mula kenal dea time dekat library . kami satu kelas . tak pernah pun bercakap . tgk dea pun macam pendiam jerk . ehee , time kat library tuh , lect kami , Syed Lamsah soh ktorg cari buku ! punyer lah lama dekat rak buku tuh , selisih dengan dea . aku pun tye lah nama dea , teett dea kate name dea wan :) pastuh aku bole ckp ngn dea , wan tuh nama aku then aku soh dea tuka nama lain . haha bole lak cm tu kann ~ dengan sengal ubi nyer dea soh panggil dea boboy . haha hameekk melekat gak lah nama tu beberapa lama . tak lama pas kejadian tuh , maen tego2 lak kat chat fb :) guna aku kau je dulu , lama2 makin bertukar lak . 


satu hari tuh , kami kena buad assgnment . Syed Lamsah punyer keje jugak ! wan ajak aku skype sebab nak tgk assignment tu . dah lah tgh bajet ayu , pakai kain batik nokk ! hikhik . sambil2 sembang tu , same2 buad assignment tuh . tuweeet nyer . bweekk ! tah cmne mlm tu dtg gila kat kawan aku 2 orang nie (wanie n kikie) boleh lak maen nyakat soh aku ngn wan couple . matii lahh ~ ktorg anggap maen2 je pun .. layan kan aku .. dah 3 ari lepas tuh , tah cmne boleh jadi serious lak . haha tuh lah saat mula kami kenal :)


first date !
biasalah first salunyer tak kan keruan . dh lah tak pernah nak bertego sgt tup2 date ??? haha kelaka jer . first tempat tuh kat tasik unisel nun . :) entah ape di borakkan aku pun dah lupe . tapi mang nervous lah . tak byk ckp pun time tu . malu2 kucing ! haha ><


agaknye dah 2 minggu kut , kitaorang kelua ramai2 . kira first time kua sama lah cmtuu . mula mula dea tanak . susah nak ajak dea ! lama2 baru dea nak . ktorg pergi KS n taman kelip2 . time tuh dalam kete mang senyap 2 juta bahsa . yg bising dalam kete tuh kikie n adiey jerk ! time nie ktorg kua dua kete . ktorg pergi karoke n jalan2 . seronok ! time nak pergi taman kelip2 tu ta jadi pergi sbb mahal ! ngeee , so bergambar je kat sana ! masa nie lah kenangan yg payah nak lupe . nak taw ?? kete sewa yg leen bawak bumm ! kemek kat blakang sbb dea pergi lggar kete orang . haha kesian ! terbang 2 rat :)


haha tuh lah pixta first hang out kami ! sengal gila kan ~

tuh lah kenangan sem 1 aku bersama orang yg aku sayang . banyak lagi yg ta cite , nanti lah cite haha .. k bai !


Jumaat, 16 Mac 2012

saya rendu dea

hi . 
malam nie aku kureng sehad . badan aku panas plus kepala aku sakit gila . p aku cuba untuk buad okay depan orang laen . uhuhh , salu nyer kalau aku cmnie mak aku yg salu ada ngan aku . dea bg aku ubat , picit kepala aku . jelum kepala aku dengan air limau tak pun air asam jawa . woaaa rendu nya dengan mak .


sejak peristiwa aku dulu , aku selalu rendu mak aku . aku selalu nak kan pelukan mak aku sebab aku rasa semangat bila mak peluk aku . aku rendu mak sekarang nie walaupun baru jumpe 2 hari lepas . tapi tu kejap jer ! nak peluk mak , bareng at mak . wahh ~ rendu sangat. ta saba nak balek rumah .


aku rendu kakak aku jugak . sejak aku habis plkn aku makin rapat dengan dea . banyak kisah aku kongsi dengan dea sekarang . rendu kakak aku yg suka gelak kaw2 . hepy jer tgk dea . agak2 lame tak aku nak tgk gelak tawa dea . aku rendu kau lah kak . muah ! muah !


ayah, adik rendu ayah jugak . ayah suka belanja makan ,belanja topup . ayah suka manjakan aku . maklum ah anak bongsu . haha . ayah suka tye perkembangan aku . walaupun aku takod ngn ayah tp aku manja ngan ayah . mishhh youu ayah :)


abang ! rendu nak bertekak dengan dea . dea suka main kepala aku . rasa di sayangi lebih . haha . selalu paw dea topup . mak oi rendu rendu . suke tgk dea usik mak . sayang lebey !


atomen :)
walaupun satu kampus , salu jumpe p aku rendu gak ngn dea . sebab kadang-kadang rasa jaoh ngn dea . mybe sebab busy . jarang nak contct macam dulu . huhu mishh you b !


besfrend ! bsfrend aku dr zaman skola sampai sekarang pun aku renduuuuu sangat2 . dulu salu buad keje gila same2 . ponteng kelas lah , buad hal lah . macam2 .. sampai name nak naik black list time skola tuh . nakal nya kami ! rendu nak buad keje gila tu lg koranggggg


kawan plkn :) nahhh ~ kawan bersama dalam masa 3 bulan . sangat rendu sebab dah masuk setaon ta jumpe . lepas balek dari plkn , ta semoat nak jumpe pun . mungkin nt akan jumpe jugak ! rendu sangat ngn dak sarawak . dorg dh lah jaoh , memg ta tentu bila nk jumpe nye kan . muah muah ! rendu kalian


okay lah . kepala dh nak pecah . k bye

Isnin, 12 Mac 2012

i noe i'm wrong

hi !
actually nak bagi post nie kat kawan kite . kite ta berani nak bgtaw dea . kite taw dea banyak terase ngn kite sejak melangkah masuk ke UNISEL nie . dulu kite ngn dea dah macam kembar . sekarang nak jumpa pun susah , padahal hostel dekat  jer . kadang-kadang sebab busy kite macamnie . kadang kadang ade sebab sebab tertentu kite macam nie . tapi kite tahu awak sangat terase sebab saya ade kawan baru kat sini . saya selalu dengan mereka . ini tak bermakna saya lupa kan awak . ye . saya rendu kan awak . rendu time zaman sekolah kite dulu . saya pun rase perubahan tu . saya tak suke keadaan nie . dulu saya selalu ade awak untuk cerita semuanya . sekarang saya kena pendam sorang-sorang . awak pun dah tak biasa nak bercerita dengan saya . masing masing nak berahsia kan sekarang awak . susah nak kongsi ape ape sekarang . kadang kadang saya rendu awak , saya tido dengan gambar awak . dulu kite selalu berangan nak buad macam-macam sama2 . tapi sekarang lain lak dari plan asal . mungkin sikap saya yang ta endah kan awak jadi macam nie . bukan saya  tak endah kan . saya engat awak . tapi entah lah . taktaw kenape jadi mcamnie . serious rendu sangat dengan awak . 


kalau awak bace post ni nanti . saya nak awak tahu saya bukan sengaja tolak awak ke tepi . semua nya tak dirancang . saya rendu awak and saya minta maaf kat awak sebab buad awak sedih and terasa hati . :)

Jumaat, 9 Mac 2012

pengalaman pertama

assalamualaikum .
hi !


pergh berhabuk bebeyh blog nie . lepas sebulan lebey aku tak usik baby mashem nie . atootoo sorry yer ! busy lah my little diary . senanye aku ade cerita nak taip at baby ashemm aku nie . haha gila gedik ayat tuhh ! pengalaman pertama ??? hah nak taw ape? bace lah kalian sampai habis ..


okay ! sebenarnya baru baru nie club PRESC a.k.a club kos pengajian aku ade buad satu event wajib . and kali nie aku and kawan kawan libatkan diri dalam event nie . yeah ! nie pengalaman pertama aku jadi AJK dalam UNISEL nie . sekarang aku dah sem 2 . baru berjinak-jinak dalam bende2 cmnieh . cewahh ! ayat propa !!


dari sini jugak aku kenal ramai kawan2 .. akak2 and abg2 yg baru .. mula2 memang rase takod sebab kite bekerja dengan orang yg kita ta kenal . ade yg muke mcm sombong je tapi sebenanye okay . so, dont judge a book by its cover laen kali ! hikhik . lame kelamaan aku rase seronok join dengan mereka mereka nie . walaupun penad .. banyak tenaga dah kuar, segalanya serba penad , tapi bes sebab dapat kenal ramai orang .


--------->

hehe konon doktor !
kami berempat dah macam adik beradik
sangat rapat
syazwan, fiekrie, kikie, aku
harap sangat hubungan nieh ta putus at tengah jalan
sayang sayang semua <3



--------->

haa , nie kami gelar dea MAMA .
name betol dea kak ecah :')
kami rapat sejak jage booth event same same
kami semua suka dengar dea gelak
dah macam woody woodpecker dah 
btw , we LOVE you MAMA <3


----------->

nahhh , yang nie lak kami gelar dea MUMY
makin lame makin rapat hubungan kami
dah macam family dah
name betol nie kak aida
sejak mula event tu jugak lah yag buad kami rapat ngn dea
suke sgt berlari MUMY kami nieh
sangat comel
we LOVE you MUMY <3

mesti korang pelik dengan baju doktor tu kann .. haha kami pakai tema tu time malam event . sepakat pakai baju tu . dulu cita-cita nak jadi doktor . sekarang dah menghala ke arah guru . so berangan jelah . haha aku pun dah tataw nak taip ape . aku bg korang tgk gambar jelah . haha kbai !

FAMILY PRESC :')


fiek , kikie , aku , syazwan


kak su, kikie , anim , aku


wif kak sue n kak wani <3


wif umie NOOR :')



kenangan bersam pesakit , wartawan dan segalanya ><


wif ABG LAN


Abg senior , akak senior


bahagia :')


wif adiey propa :')


sweety kak fathonah ><


wif kecik !


queen n zafran :')


bersama pengarah program yang sengal ><
*boleh cakap kedah dak ? * 
hahahaha

hahaha teeet tu jer gambar yang ade . mane yang tade gambar tu , bukan bermakna anda tidak penting .. uikhh penting nokk .. sayang semua :')