JellyPages.com

Jumaat, 27 April 2012

rupanya

kali ke berapa aku tulis pon tataw . hihi . aku nak bercerita . hurm , aku pon tataw kenape aku rasa bosan sangat . tade ape yang aku na buad . mak lupe beli topupp .. ouch ! boring niehh . bosan punye bosan aku godek ah skype . aku nak bace balek msge2 aku ng  DIA dulu . dari mule kenal n couple . haha kenangan bukan . ermph ! yes selamat tak hilang lagi mssge nye . bace punye bace . setitik air mata jatuh . haha bile aku bace balek semua tu . rupenye dari awal lagi aku dh mula sakitkan hati dea . dari awal lagi . dulu aku tak sedar semua tu . bila umur pun dah meningkat aku mula pandai berfikir . tak patut aku buad DIA cmtu . kesian DIA manjang sakit hati . hihi and tak dinafikan aku sangat degil . sangat sangat . kanak kanak nyer aku dulu . ape pon aku tataw mase tu . mungkin bila umur dh meningkat aku pon rase dah besar , aku tgk mssge tu aku rase ... Ya Allah , bodohnye aku ! awak , sorry . baru sy nampak sekarang :(

perlu Atau Tidak

okay , sekarang rasa nak mengupdate pasal perlu atau tidak . ape yang perlu ? ape yang tidak ? okay ! cmnie , dalam perhubungan ada pasang surut dia . dalam perhubungan perlu ada kefahaman . perlu ada kepercayaan right ? kat sini aku cuba nak kongsi satu part yang ada separuh orang suka dan ada yang tak suka . macam biasa dalam hubungan seseorang ada sifat risau , susah hati , bimbang and sebagainya . so sekarang nie , Perlu ke seseorang uh bagitahu kat pasangan dea mane dea nak pergi and buad ape ? haaa tu dea . bila aku tanya kawan aku ade yang kate perlu sebab dari situ dea dapat taw aktiviti pasangan dea . and ade lak yang kate tak perlu sebab tu hak pasangan dea nak pergi mane and buad ape . TAPI !


tapi, bagi aku ianya memang PERLU and PERLU . haha bukan sebab nak control 24hour . NO ! sebab kite akan tahu mana partner kite pergi , buad ape and dengan sape . dari situ takkan wujud syak wasangka yang bukan bukan pasal partner kite . kan ? dari situ jugak kite takkan bimbang n risau sebab kite taw mane dea pergi and buad ape . kalau diam je tak bgtaw , comfem2 akan jadi satu pergaduhan . betol tak ? and dari situ jugak partner kite akan taw yang kite risawkan dea n amek berat pasal dea :)


even bnde ni merimaskan tapi at least kita taw ape yang jadi . and sama gak macam aku . cmfem2 akan bgtaw mane aku nak pergi and buad ape :) sebab aku taknak partner aku risaw and bimbang :D sebab cuma dea aku ade . haha jiwang ! ><

selamat malam



cuma nak ucap selamat malam dekat awak . tak dapat nak text , so kat sini je pon jadi lah ! 


okay selamat malam , rindu awak , sayang awak . byee ~ :')

Khamis, 26 April 2012

call

harinie hari kedua aku takde kedid . serius bosan taktaw buad ape . kalau aku ade kedid bole aku kacau hubby , hanta message merapu merapu kat dia . tapi aku takde kedid pon bes jugak sebab ari ari hubby call . keh keh . dapat gak aku dengar suare dea ~ btw , hubby demam lagi . kena hujan , memang sensitif betul dia dengan air hujan . dengar suare dea pon lemah je . aww ! serius risau ileerr :(

sebenanye nak cerita niee .. petang tadi aku baru nak makan kebab then aku terdengar bunyi lagu perfect two . huhh ! tetibe aku gelabah . sebab tu bunyi special tone bila hubby call . ouchh ! cepat ! cepat ! hubby call ! heheh >< aku tak tentu arah belari masuk bilik tinggalkan kebab . dalam masa yang sama takot kebab kena kebas .. haha aku pon patah balek and amek kebab tuh and bawak masuk bilik . kunci pintu and angkat call hubby ! haha kelaka gilaa . nasib sempat angkat :D termengah mengah aku cakap ngn hubby . sorry ! baru lepas belari . haha excited hubby call ! :D


#rendu hubby sangat :)

Selasa, 24 April 2012

hurmm

argh ! wa rase down ileerr . harinie sume yg wa buad sume ta kena . ntah ape hal pon tatahu . serius nak menangis ouh ! sangat frust . tension . tertekan ileerr !! tapi sape ade ngn wa sekarang ? tade sape ! wa sorang-sorang . wa tengah nangis sorang-sorang dalam bilik yang gelap n cuma ada cahaya lampu lappy wa je . wa nangis and terus nangis . wa frust . wa tension . p sape yg teman wa . takde . wa macam hidup sorang-sorang . wa dengar suara orang gelak-gelak kat luar bilik wa . tapi wa ? wa tengah nangis sorang-sorang kat dalam bilik nieh . wa rasa wa hidup sorang-sorang . wa rasa wa dak takde sape . wa sedih . wa sunyi . sunyi ileer . wa nak hidup wa rasa terisi . wa taknak hidup sorang-sorang mcmnie . tapi sape ade utk teman wa . TAKDE SAPE ! 

Isnin, 23 April 2012

lovin' you

saat ni aku rasa terlalu rindukan DIA . tersangat rindukan DIA . aku cuba cari ketenangan untuk meredakan jiwa aku dengan mendengar pelbagai lagu and aku jatuh hati dengan lagu ni . and aku tujukan lagu nie buad DIA yang sentiasa membuat aku rindu kan DIA . semoga TUHAN jaga DIA untukku (:


Tuhan Jagakan Dia – Motif Band

Hanya dirimu yang ku cinta
Takkan membuat aku jatuh cinta lagi
Aku merasa kau yang terbaik untuk diriku
Walau ku tahu kau tak sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadmau
Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku, kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku


Walau ku tahu kau takkan sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadamu
Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku, kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku
Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku, kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku
Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku, kan tetap milikku
Aku sungguh sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku
then , aku mula jatuh hati dengan lirik lagu DOAKU BUATMU SAYANG (:
DOAKU BUATMU SAYANG -WALI BAND
Kau mau aku apa, pasti kan ku beri
Kau minta apa, akan ku turuti
Walau harus aku terlelap dan letih
Ini demi kamu sayang
*courtesy of LirikLaguIndonesia.Net
Aku tak akan berhenti
Menemani dan menyayangimu
Hingga matahari tak terbit lagi
Bahkan bila aku mati
Ku kan berdoa pada Ilahi
Tuk satukan kami di surga nanti

Tahukah kamu apa yang ku pinta
Di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia


(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)



#serius aku mula sayang kan DIA dan semakin sayang dari hari ke hari. (:
tenks 4 being MYLOVE :D

Ahad, 1 April 2012

berjalan penghujung sem II

hi !


ha nieh nak cerita nieh . semalam macam biasa kami berempat keluar lagi . berempat ?? yelah berempat ! aku , syazwan , kikie and fiek . hee dalam rancangan kami nak pergi kenduri kahwin member fiek punyer abg kahwin kat shah alam . kitorang dah sewa kete setengah hari . so, lepas je g kenduri kahwin tuh kami pergi rumah fiek sbb dea nak hantar barang dea balek rumah .. pastu kami pun tataw nak g mane . tp wan ngn fiek dah rancang nak pergi satu tempat . aku ngn kikie tataw pun rancangan dorang nie .. 


jalan punye jalan , dengan ayunya aku ngn kikie pakai baju kurung , dorang bawak pergi sunway pyramid >< 
haha sengal jerk sebab kat sini lah terjadinya satu tragedi dan kenangan . kawan ayu aku sorang nieh tanak turun kete sebab something and kemudian kena paksa dengan 2 jejaka nieh soh turun jugak . and time tuh gak lah dapat tengok kegarangan kawan aku nie keluar , serius seram . memang 2 2 tergamam ta buad ape dah . aku pon naek seram tgk dea . sudahnya kami cancel pergi situ . haha


dalam perjalan balek kuala selangor memang senyap langsung dalam kereta . takde sape berani kuakan suara kut . suara wan ngn fiek sembang pun slow jer .. hee , dapat bayangkan tak cmne garang nyer kawan aku tu .. :D


kami tukar plan pergi 1 plaza sebab nak tengok wayang . nahh ~ 3D gitu kami pergi tengok taw .. smart jer spec dea . haha dah macam robocop ! ktorg pilih cerita 


WRATH OF THE TITANS 

yeah ! memang seronok tahu cerita nieh . 3D lah katakan . sape ade heart attack dinasihatkan jangan pergi tengok sebab banyak tekejut tekejut . hihi . yang bes nyer kawan aku nie siap nak elak batu yang konon datang kat ktorg . 3D kann ~ haha *kiri kanan kiri kanan* gila betol . tapi memang tak rugi pergi tengok cerita nie . sila lah yerr :)



HANDSOME KAN KAMI ^_^

pas habis tengok wayang time tuh dah kul 8 malam .. ktorg rancang2 nak pergi makan . tataw pun nak pergi makan katne .. jalan punye jalan nampak lak gerai makan MEE UDANG BANJIR . woaahh ! macam bes jer .. memang bes lah sampai nak u-turn kete pun ta betol .. nasib takde pape.. haha kena hon jer lah . biasa lah orang malaysia suka maen hon .. takpe oi , malu malam tadi je . haha


YUMMY ! NAMPAK MAK AKU NEH MAHU DEA JELES . HAHA

sekian saja perjalan kami pada hari semalam :D