JellyPages.com

Rabu, 4 Julai 2012

B I R T H D A Y

assalamualaikum . hi !


2 julai haritu , birthday aku yang ke 19 . taraa ! belas-belas lagi okayy . belum puloh an . ramai gila yang wish . sebab kat fb kan . haha kawan-kawan aku semua , family n sweetheart aku semua wish . hepy birthday wan , hepy birthday wawan , hepy birthday lin , hepy birthday adik , hepy birthday anak mak , hepy birthday anak ayah :D naahaaaiii kauu . banyak tak nama aku . haha ! btw hepy gila . mase birthday aku tuu , hari exam arab aku . bebudak nie semua dah takotkan aku nak prank aku mase kua dewan . pergh ! memang cuak tak hengat lah kan . aku rase nak dok at dewan utama tuu sampai malam . hehe . tapi dorang acah je rupe nye .. kurang asam jawa betol lah kan . awk dah cuak gila . malam tu , hubby n dak umah dia ajak pegi makan steamboat . faris belanja . time tuh ade hubby , atok , nenek n faris . tenkss faris belanja makan ! act tuu first timee makang . keh keh . lepas nie tgh tunggu atok punye adiah lak . weeee ~! #sape soh janji . haha !


malam tu , aku text ngn hubby . text punye text , hubby ajak aku kua esok pagi dalam 8.30 pagi . kete semua dah dapat . naahhaaii ! aku dah janji kot ngn kikie n abg aim nak settle hostel . tgh hari baru settle . aku cakap ngn hubby , tak boleh . tapi ~ hubby marah . hubby cakap tu semua penting . hubby sentap . message tak balas , call tak angkat . pheww ! sedey gila kot . hubby wat tak layan jerk malam tu . tunggu messge sampai tertido aku . nangis , comfem lah tu kan . weeee ~ 


esok pagi tu , aku bangun tido . first aku cari fon ! tapi hampe gila . satu respons pun takde . kalau jadi at korang , sedey tak ? sedey gila kan . memang serba salah gila dengan dia time tuu . sentap habis lah tu .. then aku tengok atok tengah busy at TL twitter . ape ag , aku tanya ah dia . mane hubby . risau ade semua ade . dah ah ta text dr malam tadi . tataw ape jadi kan . pastu atok kate hubby dah kua dari awal pagi ag . ngan sorang perempuan . atok cuma anta kat sungai buloh and dorang naik tren . tangan kaki semua dah sejuk dah time nieh . perempuan ? okaayy ! pastu , aku tye atok sape perempuan tuu , atok kate budak unisel gak tapi bukan pre school . nahai ! hati dah sentap gila kot . dari serba salah jadi marah , geram , sedey , semua ade . macam2 dah rase nie . pergh ! macam2 dah aku fikir . aku message , call semua dia takde respons . seronok date gamaknye . *tu je dalam otak aku . haha


air mata dah macam air terjun . so amek keputusan nak tido je . pastu tah camne ley terjaga tah . aku g bilik kikie . dalam bilik ade mira , syerin n kikie . time uh syerin kate miss ade masakkan untuk kitorang . aku punye fikiran dah ah melayang . then aku ajak dorang pergi pantai . hati ngah sakit lak , mang carik pantai ah kan . pastu g tengok wayang , then makan durian ! lega ah sikit . time kua nie aku tak bawak fon . sebab hati ngah sakit . kalau bawak fon comfem aku tertunggu respons dari hubby . so better tinggal je .. mase balik tu aku drive . dah ah malam . memang aku nampak pun . tawakkal jelah .. haha ! dah sampai unisel , balek hostel dulu . tuka selua n settle ape yang nak di setlle . first aku cari , fon ! tapi hampe gak . takde pape dari hubby . pergh . sentap sentap sentap !


malam tu kitorang g lepak warung . pastu abg aim , adiey n maa datang .. minum2 . mase tu abg aim call hubby . hubby jawab ! tapi hubby kate dia at lua . aku tanye abg aim hubby katne n ngn sape . tapi abg aim kate wan taknak bgtaw . aaaaa ! nak nangis dah at situu . pastu dorang ajak lepak .   mase nak g lepak tu , masing2 berebut nak naik kereta . haha ! penat nak jalan kaki . pastu aku ajak maa g toilet dulu . balik dari toilet tu , tengok kereta dah takde . menci ! dorang tinggalkan kitorang , bagi jalan kaki . tak guna . haha . aku n maa pun jalan lah kaki . mase tengah jalan kaki tuu , aku cite ngn maa yg hubby kua ngn pmpn lain . aaa ! habis sejuk tangan aku bile cerita . dah sampai at tempat dorang lepak . dorang nak g jalan FK . cari hantu konon . masing2 macam takut je . sumbat ah semua dalam kereta . aku dok atas riba maa . aku pun macam tak sedap hati je . tapi bia kan jee .. 


mase jalan at Fk tu , kami semua nampak ade orang date . pergh ! berani siot . dah ah gelap gila at situ . kalau kena tangkap memang kahwin terus ah . mula2 engat bukan manusia , tapi dah nampak moto dorang . oh ! manusia . perempuan tu pakai selua pink , pakai tudung . ishh ! gilak bebudak nie . ktorang pusing sampai 3 kali nak tengok dorang . mase first macam tak nampak . kedua tu aku macam dapat agak jee . kali ketiga aku rase jantung aku nak terkeluar , n air mata aku bergenang dalam kereta . nak cakap, tak kua lak suare . terkedu gila . abg aim n adiey kate dia macam kenal laki tu . n aku pun macam kenal sangat dah . seluar dia , line baju dia n sandle dia . okay . tu hubby ! aku cume diam jee dalam kereta . abg aim n adiey dah marah2 . kikie pun naik suara . syerin , maa  n mira cume diam je . tataw nak kate ape kot . masing2 marah . tak sangke kan . 


adiey n abg aim turun kan kitorang yang perempuan at tempat terang dalam FK . dorang nak g tengok same ade betol o tak . mase abg aim n adiey pergi , aku pegang tgn kikie. tangan aku sejuk . kikie tanya nape . dia tarik aku . aku nangis at kikie . aku cakap aku kenal selua n sandle dia tuu . kikie nak sedap kan hati aku . dia kate tu bukan wan . bukan n bukan sebab wan keluar . aku dah tak kate ape dah . maa pujuk aku . aku nangis at bahu maa . lame gak ah . dorang semua pujuk aku . nak balik , mang tak ah . jaoh kot . seram aku . pastu abg aim n adiey sampai ngn kete . aku mang tak angkat kepala lah . aku dengar abg aim n adiey marah2 wan . wan kate dia baru je kenal ngn dak tu . pergh ! aku peluk maa kuat2 . taknak pandang dia ! pastu aku dengar sore perempuan tu nak balik, nak balik . aku angkat ah muke nak tengok sape perempuan tu . tapii ~


Taraaa ! KEK depan muke . happy birthday to me . aku peluk maa balek , nangis lagi . aaaa ! habis dorang nyanyi , aku tiup lilin n potong kek ! then hubby pakaikan gelang tangan sebagai hadiah birthday ! kek aiskrim ! hubby tahu aku suma aiskrim . dorang cerita semua nyaa . perempuan tu pulak , diva terhangat unisel . FAIZ ! siot gilaaaaa , dorang rancang semua nie untuk birthday aku . ya Allah , appreciate gila aku dengan dorang niee semua . ape yang jadi semua tu , rancangan semata-mata . n aku pun bendul tak dapat tangkap ape yang nak jadi . ingat dah selamat , takde pape jadi . haha sayang korang lah gilak ! 


maa tenks sponser KFC n jadi penasihat yang baik . haha ! mase tgh makan kek , kepala aku rase basah . n tu diaa ! mase untuk mengotorkan diri . hanyir siak ! ntah ape dorang letak tah . tabur tepung . aku lari , n kena telur ! aaa , aku cume ingat ayat kikie je time nie . redha , tunduk n tutup muka . pheww ! lari punye lari , datang orang baling tepung dari bawah n masuk dalam mulut n hidung . akhirnya aku ta boley nafas . bengong . sakit dade aku . abg aim datang jadi JPAM , menyelamatkan aku . haha lame2 sikit , okay dah ! dorang semua nie , wish beday aku . BELATED BIRTHDAY . saje nak bagi aku kena dulu baru nak wish .. aku target maa , aku keja maa , n peluk maa . bia same2 busuk . haha !


mase lepak-lepak nie dorang kenakan sesame sendiri . main air , kek . ntah ape lagi .. mira dari bersih jadi kotor . kikie pun same . adiey pun . tenks kaliaann .. balik tu , kami jalan kaki . hubby cerita ape yang jadi . kesian dia , dia pun serba salah nak buat semua nie . ^_^ hiho xoxo


#sayang kalian giler2 :)

#kawan-kawan lain yang takde tenks wish beday 

#mentang2 dah ade jawatan , kau buat kawan aku macam nie . ayat kikie
#Allah takkan uji hambanya kalau tak mampu . ayat maa
#aku simpan air pallet nie 2 hari sebab birthday kau , ayat adiey
#aku engat dia tercekik tepung . haha , ayat abg aim
#cantik tak aku malam nie ? ayat faiz 




2 ulasan:

  1. HAHA . wow . its so amazing btw happy when i see my friend happpy right now . :) dont cry after this . !

    BalasPadam